1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pikaruoka

Huippukokki pitää katuruokaa hyvänä ilmiönä – videolla vinkkejä kokkaajille

Turun seudulla työskentelevä huippukokki Janne Juvonen pitää katuruokaa myönteisenä trendinä. Hän toivoisi reseptien kehittelijöiltä kekseliäisyyttä. Jopa blinistä voisi tehdä katuruoka-annoksen.

Pikaruoka
Kokki Janne Juvonen esittelee katuruuan tekoa.

Turussa monissa ravintoloissa työskentelevä huippukokki Janne Juvonen otti Yle Turun haasteen vastaan ja esitteli katuruokataitojaan. Juvonen kannustaa katuruokakokkeja keksimään uusia ideoita. Juvonen ottaa mielellään myös omiin ravintoloihinsa katuruoka-annoksia.

– Esimerkiksi karjalanpiirakasta voisi saada hyvän katuruoka-annoksen. Lohta vaikka päälle ja jotain muuta, pohtii Juvonen.

Huippukokki muistuttaa, että katuruuan idea on tarjoilla lähiruokaa. Se kannattaa muistaa. Sadonkorjuuaika tuo paljon mahdollisuuksia. Tuoreita raaka-aineita on paljon tarjolla.

Siitakesieni-härkäleipä
Katuruokaleipä kokki janne Juvosen tyyliin.Kimmo Gustafsson / Yle

Yle Turun pyynnöstä Juvonen kokkasi katuruoka-annoksen, jossa oli mukana salolaisia siitakesieniä. Lisäksi Juvonen lisäsi annokseen härkää, kaalisalaatin, punajuurta ja tietenkin yrttejä. Herkullisen annoksen tekemistä voi katsoa Kimmo Gustafssonin kuvaamalta videolta.