1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Barcelonan turistialueella ammuskeltu – kaksi haavoittunut

Tiedot tapahtumien kulusta vaihtelevat, mutta ammuskelija tiettävästi avasi tulen kahta miestä kohti hotellin edessä La Rambla -kadulla, kertoo espanjalaislehti El País. Poliisi etsii epäiltyä. Poliisi uskoo, että uhrit ovat saattaneet tuntea hyökkääjän.

Barcelonassa yksi ihminen on haavoittunut vakavasti ammuskelussa turistien suosimalla La Rambla -kadulla. Lisäksi yksi ihminen on saanut haavoja lasinsirpaleista, kertoo espanjalaislehti El País.

Lehden mukaan välikohtaus sattui tiistaina iltapäivällä La Ramblan ja Pinto Fortuny -kadun risteyksessä. Tiedot tapahtumien kulusta vaihtelevat, mutta uhrit ilmeisesti seisoivat Silken-hotellin edessä, kun ampuja lähestyi heitä ja avasi tulen.

Toista miestä osui vatsaan ja toinen loukkaantui hotellin lasioven rikoutuessa. Ampuja ampui tiettävästi ainakin kaksi luotia.

Ampuja pakeni paikalta ja poliisi etsii häntä. Alun perin uskottiin, että hyökkääjiä olisi ollut kaksi.

Poliisi uskoo, että uhrit ovat saattaneet tuntea hyökkääjän ja kyse on voinut olla välienselvittelystä.

Välikohtauksen jälkeen poliiseja määrättiin vartioon Silken-hotellin ja Carrefour-supermarketin ulkopuolelle.

Ulkoministeriön mukaan tällä hetkellä ei ole tietoa, onko paikalla ollut suomalaisia. Ministeriö ja Suomen Madridin suurlähetystö eivät myöskään ole saaneet yhteydenottoja omaisilta.