1. yle.fi
  2. Uutiset

Vantaa saa ensimmäisen sorttiasemansa syksyllä

Helsingin seudun ympäristöpalveluilla on ennestään neljä sorttiasemaa. Niille tuodaan vuodessa noin 70 000 tonnia jätettä.

Kotimaan uutiset
Jätettä tuodaan Kivikon sorttiasemalle.
YLE

Vantaalainen Jari Syrjänen peruuttaa peräkärryä sorttiaseman purkupaikalle, Helsingin Kivikossa, ja aloittaa lastin purun.

Peräkärry on aivan täynnä.

– Siellä on autotalliin vuosien varrella kertynyttä sekajätettä. Kaikkea sellaista, jota luuli tarvitsevansa, mutta myöhemmin huomasi, ettei sillä teekään mitään, selittää Syrjänen.

Hän on maksanut peräkärryllisestä sekajätettä sorttiasemalle 18 euroa ja pitää maksua halpana.

Sorttiasemista pidetään

Sorttiasemien hinnoittelua pidetään yleisesti kohtuullisena. Helsingin seudun ympäristöpalveluiden neljällä sorttiasemalla käy vuodessa yhteensä noin 360 000 asiakasta tuomassa jätettä.

- Eniten sorttiasemille tuodaan sekajätettä, melkein puolet kaikesta, sitten seuraavat puujäte, metalli ja sähkölaitteet, kertoo käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen Helsingin seudun ympäristöpalveluista.

Vuosittain jätettä tuodaan yhteensä noin 70 000 tonnia.

Viides sorttiasema aukeaa syksyllä

Sorttiasemia on nyt Helsingissä Kivikossa ja Konalassa, Espoossa Ämmässuolla sekä lisäksi Kirkkonummella.

Vantaan ensimmäinen sorttiasema Klemmintielle, Ruskeasantaan, aukeaa syyskuussa. Se on sitten näillä näkymin viimeinen uusi sorttiasema Helsingin seudulle, vähään aikaan.

- Näyttää siltä, että sen jälkeen sorttiasemia olisi tällä alueella riittävästi. Ainakaan yhtään uutta asemakaavaa sorttiasemille ei ole tällä hetkellä teossa, sanoo käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen Helsingin seudun ympäristöpalveluista.

Lue seuraavaksi