Oulun mielenosoitukseen tuli satoja – "Tasa-arvo ja kaikkien samanarvoisuus ovat perusarvoja"

Oulun Meillä on unelma -mielenosoitukseen saapui satoja ihmisiä. Monikulttuurisuutta puolustava yleisö koostui kaikenikäisistä ja kaikenlaisista oululaisista. Se myös osoitti tukensa taputtamalla ja kannustamalla.

Kotimaa
Oulun Meillä on unelma -mielenosoitus keräsi paikalle satoja ihmisiä.
Oulun Meillä on unelma -mielenosoitus keräsi paikalle satoja ihmisiä.Anna Leppävuori / Yle

Oulun Meillä on unelma -mielenosoitus keräsi Rotuaarille satoja ihmisiä. Tapahtumaan oli Facebookissa ilmoittanut tulevansa noin 900 ihmistä ja paikalla myös näytti olevan satoja ihmisiä tapahtuman alkaessa viideltä.

Ihmiset myös osoittivat mielipiteensä taputtamalla ja kannustamalla puheiden aikana.

Monikulttuurisuus on monelle itsestäänselvää

Iikka Ala-aho ja Kristiina Kangas sanovat, että he ovat tulleet tukemaan monikulttuurisuutta, joka on itsestäänselvyys heille.

Ala-ahon mukaan on selvää, että maailma ja Suomi ovat yhä monikulttuurisempia. Sen puolesta on hänestä hyvä olla osoittamassa mieltä.

– Tasa-arvo ja kaikkien samanarvoisuus ovat tärkeitä perusarvoja.

Kangas sanoo, että myös hänestä monikulttuurisuus on perusasia, siksikin, että hänen puolisonsa on belgialainen. Hän sanoo tulleensa tapahtumaan myös katsomaan, millaisessa Oulussa me elämme.

– Olen tosi iloinen, että täällä on näin paljon ihmisiä, ja on hyvä nähdä, että täällä on kaikenikäisiä ja kaikenlaisista taustoista tulevia ihmisiä.

Molemmat sanovat, että oululaisen kansanedustajan Olli Immosen (ps.) monikulttuurisuuden vastaiset Facebook-tekstit olivat vain yksi syy tulla paikalle.

– Varmasti se oli syy, että tämä mielenosoitus saatiin järjestettyä. Tässä voitaisiin kuitenkin seistä, oli niitä puheita tai ei, Kangas sanoo.