1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Antti Tuisku

Satama Open Airin ennakkoliput suosittuja – Antti Tuiskun keikka siirtyy myöhemmäksi

Kemissä viikonloppuna järjestettävän Satama Open Air -festivaalin ennakkolippujen myynti on ollut vilkasta. Musiikkitapahtuman promoottori Markku Köngäs kertoo, että viime vuoteen verrattuna ennakkolippuja on myyty jo noin tuhat enemmän.

Antti Tuisku
Eppu Normaali soittaa lavalla - Satama Open Air
Risto Koskinen / Yle

Satama Open Air -festivaalin ennakkoliput ovat olleet suosittuja. Keskiviikkoon mennessä ennakkolippuja on mennyt kaupaksi jo noin tuhat lippua enemmän kuin viime vuonna.

– Lipunmyynti on sujunut todella hyvin, Markku Köngäs iloitsee.

Samalla Köngäs haluaa kuitenkin muistuttaa, että lippuja myydään paljon myös tapahtumapaikan portilta.

– Täytyy muistaa, että ennakkomyynnistä huolimatta noin 40 prosenttia kaikista lipuista myydään portilta. Lopullinen kävijämäärä selviää siis vasta viikonlopun aikana, Köngäs sanoo.

Tuiskun keikka siirtyy – vaikutuksia myös muihin artisteihin

Lauantaina esiintyvän Antti Tuiskun esiintymisaikaa on jouduttu siirtämään teknisistä syistä. Alun perin Tuiskun piti esiintyä lauantaina iltapäivällä, mutta keikka siirtyy illan viimeiseksi ja alkaa noin kello 0.30.

Satama Open Air-festaria rakennetaan.
Festivaalin päälavaa rakennetaan keskiviikkona.Risto Koskinen / Yle

– Keikkaa jouduttiin siirtämään puhtaasti teknisistä syistä. Tuisku ei kerkeä perjantaina Porvoon keikalta mitenkään Kemiin ennen lauantain iltayhdeksää. Keikalla tarvittavan erikoistekniikan ja ajoliikennelakien mukaan aikataulu ei anna periksi, kertoo Köngäs.

Samalla lauantain muiden artistien esiintymisajat (siirryt toiseen palveluun) aikaistuvat päivän kello 16 aloittavaa Jari Sillanpäätä lukuunottamatta.

Viime vuonna tapahtumassa kävi yli 8 000 kävijää. Festivaali onkin yksi Meri-Lapin suurimmista kesätapahtumista.