Yhä useammasta paikasta saa ruoka-apua tänä kesänä

Aiempina vuosina esimerkiksi monet ruoka-apua jakavat seurakunnat ovat katkaisseet ruoka-avun kesäisin.

Kotimaa
Seurakunnan työntekijä pakkaa ruoka-apukassia.
YLE

Turun seudulla yhä useammasta paikasta saa ruoka-apua kesällä. Turkulainen paikallislehti Kulmakunta uutisoi, että Varissuolla ruokajonot venyvät venymistään. Lehti kertoo, että Uusipesula-seurakunta on päättänyt jatkaa tänä kesänä ruokakassien jakoa, vaikka aiempina vuosina ruoka-apu katkesi kesäisin.

Kun kuulimme, että monet ruoka-apua jakavat paikat ovat kesällä kiinni, päätimme että me jatkamme ruoan jakamista myös kesällä.

Graham Turner, Turun vapaaseurakunta.

Operaatio ruokakassin kanssa yhteistyötä tekevä Uusipesula jakaa nyt kesällä ruokakasseja viikoittain.

Samaa viestiä kuuluu myös muilta tahoilta. Raision vapaaseurakunta jakaa aiemmista vuosista poiketen ruokaa nyt kesällä. Ruokaa jaetaan Raisiossa joka toinen viikko, kertoo Raision vapaaseurakunnan johtaja ja pastori Arto Koivukoski. Turun vapaaseurakuntakin on päättänyt tänä vuonna aloittaa ruoka-avun jaon kesällä.

-Kun kuulimme, että monet ruoka-apua jakavat paikat ovat kesällä kiinni, päätimme että me jatkamme ruoan jakamista myös kesällä, kertoo seurakuntatyöntekijä Graham Turner Turun vapaaseurakunnasta.

Turun vapaaseurakunta jakaa ruoka-apua joka sunnuntai iltapäivä viideltä Tuureporinkadulla.

-Vaikea sanoa, onko ruoka-avun tarve kasvanut, mutta kun sana on levinnyt, että myös me jaamme ruokaa kesällä, ihmisiä on tullut enemmän. Että ainakin voi sanoa, että tämä kesäaikaan jakaminen toimii, arvioi Turner.

Sekä Raision vapaaseurakunta että Turun vapaaseurakunta tekevät yhteistyötä Operaatio Ruokakassin kanssa.

Paine ruoka-apua jakavien kesken tasaantuu

Turun Katulähetys on jakanut ruoka-apua jo kauan läpi vuoden. Se, että yhä useampi paikka jakaa kesällä ruoka-apua näkyy Turun Katulähetyksessäkin.

-Paine ruoanjaossa on nyt tasaantunut eri paikkojen välille. Sen näkee siitä, että meillä ei ole tänä kesänä näkynyt mitään ennätyspiikkejä hakijoissa, kertoo Turun Katulähetyksen toiminnanjohtaja Jukka Silvola.

-Muutama vuosi sitten yhtenä kesäpäivänä oli jopa 230 ruoka-apua hakevaa. Tänä kesänä määrät ovat olleet noin 170 hakijaa päivittäin, kertoo Silvola.

Turun Katulähetys jakaa ruokaa kolme kertaa viikossa.

-On hyvä, että ruokaa jaetaan kesäisinkin. Kesällä koulut ovat kiinni ja se kiristää esimerkiksi lapsiperheiden tilannetta, kun lapset eivät saa koulun lounasta, sanoo Silvola.