Hyppää sisältöön

Scorpions-konsertin lupasotku ohi – konserttilava nousee jo Pietarsaaressa

Pietarsaaressa lauantaina järjestettävän konsertin valmistelut on saatu aloitettua lupa-asioiden selvittyä. Nurmikko ja juoksuradat peitetään torstaina peittolevyillä.

Kuva: Marc Theis

Scorpions-konsertin lupa-asiat on saatu viimein kuntoon Pietarsaaressa. Saksalaisen rockyhtyeen lauantainen esiintyminen varmistui viime tingassa maanantaina, kun konsertin vaatimat luvat ja pelastussuunnitelmat hyväksyttiin.

Rakennustarkastaja joutui keskeyttämään lomansa lupien vuoksi, tapahtuman järjestäjä East Way Live kun jätti hakemukset liian myöhään.

Suurin valmistelutyö saadaan vauhtiin keskuskentällä keskiviikkona, kun lavan rakentaminen alkoi.

– Kiire urakassa tulee, kun näin myöhässä aloitettiin, harmittelee Pietarsaaren kaupungin kunnossapitomestari Hasse Thel.

Valmisteluja keskuskentällä ei voitu aloittaa, koska järjestäjiltä puuttui vielä puolitoista viikkoa ennen konserttia lavan rakentamisen liittyvä toimenpidelupa.

Jokainen lupa erikseen

Liikuntatoimenjohtaja Tove Jansson arvelee, että järjestäjille tuli pienenä yllätyksenä, kuinka paljon ennakkovalmisteluja Pietarsaaren konsertti vaati.

– He ovat tottuneet suurempiin areenoihin, joilla on jo tietyt luvat valmiina. Keskuskenttä on urheilukisojen areena, joten jokainen lupa muuhun toimintaan on haettava erikseen, kertoo Jansson.

Torstaina 20 talkoolaista peittää nurmikon ja juoksuradat peittolevyillä. Thel arvelee, että nurmikko peittämisestä varmasti tummuu, mutta toipunee silti koettelemuksesta kohtuudella. Konserttiin odotetaan noin 7000 katsojaa.

Jaron kaksi vuotta sitten järjestämä Toto-yhtyeen konsertti Pietarsaaressa oli seuralle menestys. Keskuskentälle kokoontui tuolloin 9000 hengen yleisö. Konsertti kerrytti seuran kassaa puolen vuoden liikevaihdon verran.