Amurintiikerit saivat leikkikaluiksi vanhoja jalkapalloja – video

Virikkeellistä ruokailua, vanhoja nahkaisia jalkapalloja. Tätä kaikkea on kansainvälinen tiikeripäivä tarkoittanut Korkeasaaren eläintarhan amurintiikereille. "Jos joka päivä saisi samanlaisia virikkeitä, se ei olisi enää virike", eläintenhoitoyksikön päällikkö Nina Trontti sanoo.

Kotimaa
Amurintiikeri
Yle
Amurintiikeri
Korkeasaaressa vietettiin keskiviikkona kansainvälistä tiikeripäivää. Tiikereille on järjestetty mm. virikkeellistä ruokailua.

Korkeasaaressa on vietetty tänään keskiviikkona kansainvälistä tiikeripäivää.

Eläintarhan kahta amurintiikeriä – kolmevuotiasta Tamuria ja kaksivuotiasta Sibiriä – on juhlittu päivän aikana erikoisohjelmalla, johon on kuulunut muun muassa virikkeellistä ruokailua.

Tiikereiden nimikkopäivän tavoitteena on ollut tuoda esille tiikerien ja niiden elinalueiden suojelua, Korkeasaaren eläintarhan eläintenhoitoyksikön päällikkö Nina Trontti sanoo Ylelle.

– Tiikereitä on todella vähän nykyään enää olemassa. Tavoitteena on, että parinkymmenen vuoden päästä niitä olisi tuplaten eli jopa kuusituhatta yksilöä.

Trontti kertoo, että maailmalla kansainvälistä tiikeripäivää on vietetty jo useampana vuotena. Korkeasaaren eläintarhassa kerta on hänen mukaansa toinen.

Virikkeitä satunnaisesti mutta säännöllisesti

Tamurille ja Sibirille nimikkopäivä on tarkoittanut muun muassa sitä, että niiden saama ruoka on vaikkapa kiinnitetty korkealle puuhun tai piilotettu ympäri tarhaa.

Trontti sanoo, että virikkeellistä ruokailua järjestetään Korkeasaaren asukeille "satunnaisesti mutta säännöllisesti".

– Jos joka päivä saisi samanlaisia virikkeitä, se ei olisi enää virike.

– Tänään siellä on vähän jotain yllätystä laatikossa tai pussissa tiikereille tarjolla, hän kertoo.

Yleisö on voinut myös lahjoittaa amurintiikereille vanhoja nahkaisia jalkapalloja. Niin tekivät esimerkiksi Raimo Väänänen ja hänen lapsenlapsensa Inari Arffman, jotka lahjoittivat omansa keskiviikkoaamuna ensimmäisten joukossa.

– Muistin, että tämä on majaillut varastossa, ja nyt, kun näin jutun lehdestä, että on tämmöinen päivä, päätimme tulla tuomaan [tämän], Väänänen sanoo.

– Kyllä tuo hyvään käyttöön menee. Uskoisin näin.

Mitä tiikerikaksikko tekee vanhoilla jalkapalloilla?

– Ne pelaavat palloa, Nina Trontti vastaa kysymykseen ja naurahtaa.

– Tuota mäkeä alas vain, sitten tarhassa viskataan palloa. Leijonilla sitten puolestaan menee sillä lailla, että uros puhkaisee pallon lopuksi.