Hyppää sisältöön

Poliisi: SVT:n jauhekirje todennäköisesti vehnäjauhoa

SVT:n aluetoimitus eristettiin keskiviikkoaamuna toimitukseen saapuneen valkoista jauhetta sisältäneen kirjeen vuoksi.

Poliisi on purkanut SVT:n Blekingen aluetoimituksen eristyksen sen jälkeen, kun todettiin, ettei toimitukseen saapuneen kirjeen sisältämä valkoinen jauhe ole vaarallista.

Toimitus eristettiin, kun postin joukosta oli keskiviikkoaamuna löytynyt valkoista jauhetta sisältänyt kirje. Kirjeen avannut toimittaja joutui myös jäämään eristykseen toimitukseen.

Toimittaja kertoi aiemmin keskiviikkona voivansa hyvin.

Rakennuksen ilmastointi suljettiin ja ikkunoita ei saanut avata. Pelastusviranomaiset pystyttivät rakennuksen ulkopuolelle desinfiointiteltan, jonka kautta työntekijä ohjattiin ulos rakennuksesta ja edelleen ambulanssilla sairaalaan. Hänet eristettiin tartuntatautien osastolle, mutta eristyksen kestosta ei ole varmuutta.

Viranomaiset noutivat jauhetta sisältäneen kirjekuoren toimituksesta ja se toimitettiin analysoitavaksi.

Pian tämän jälkeen poliisi totesi, ettei jauhe ole vaarallista ja toimituksen eristys purettiin. Jauheen koostumus ei ole vielä täysin selvillä, mutta pelastustöiden johtaja Claes Nicklasson sanoi SVT:lle, että suurella todennäköisyydellä kyse on vehnäjauhosta.

SVT:n aluetoimitus on saanut useita uhkauksia sen jälkeen, kun se uutisoi maanantaina maahanmuuttajavastaisen ruotsidemokraatit-puolueen puheenjohtajan Jimmie Åkessonin kesäjuhlista. Åkesson oli kutsunut juhliinsa nationalistista rock-musiikkia soittavan Ultima Thule -yhtyeen, joka on yhdistetty valkoisen rodun ylivaltaa ajavaan aatteeseen.

Uhkausten ja jauhekirjeen yhteydestä ei ole toistaiseksi varmuutta.

.
.