Ukraina sanoo vanginneensa venäläisen majurin

Ukrainan tiedustelupalvelun mukaan sotilas oli viemässä räjähteitä Itä-Ukrainan separatisteille, kun hänet vangittiin Donetskin lähellä. Ukraina sanoi myös keväällä vanginneensa kaksi Venäjän armeijan sotilasta. Venäjä kiistää sekaantuvansa Ukrainan konfliktiin ja sanoo kiinniotetun kaksikon eronneet armeijasta ennen menoaan Ukrainaan.

Ulkomaat
Ukrainan tiedustelupalvelun sotilas pressitilaisuudessa.
Ukrainan tiedustelupalvelun sotilas pressitilaisuudessa. Näytöllä kuva kiinniotetusta venäläisestä upseerista, 29. heinäkuuta Kievissä.Roman Pilipey / EPA

Ukrainan tiedustelupalvelu SBU sanoo ottaneensa vangiksi venäläisen majurin, joka Ukrainan mukaan oli toimittamassa räjähteitä Ukrainan Venäjä-mielisille separatisteille.

SBU:n mukaan majuri jäi kiinni viikonloppuna noin 22 kilometrin päässä Donetskin kaupungista. SBU sanoo, että mies oli eksynyt ollessaan ajamassa räjähdeautoa.

SBU:n johtaja Vasyl Grytsak sanoo, että majuri tunnusti välittömästi olevansa venäläinen ja Venäjän armeijan sotilas. SBU:n mukaan miestä syytetään terrorismista.

Venäjä on kiistänyt osallistuvansa Ukrainan konfliktiin ja sanoo sota-alueella kiinniotettujen venäläisten olevan vapaaehtoisia, jotka ovat menneet taistelemaan ilman armeijan määräystä.

Toukokuussa Ukraina esitteli kahta vangittua venäläistä, jotka sen mukaan olivat Venäjän armeijan sotilaita. Venäjä sanoo, että miehet olivat eronneet armeijasta ennen lähtöään Ukrainaan.

Juttua korjattu 22.55: Ukrainan toukokuussa vangitsemat venäläissotilaat olivat Ukrainan mukaan Venäjän armeijasta, eivät Ukrainan armeijasta.

Lähteet: AFP, Reuters