Viranomaiset tutkivat, onko saarelle rantautunut lentokoneen osa kadonneesta malesialaiskoneesta

Viranomaiset tutkivat, onko Reunionin saaren rannalta löytyneet lentokoneen osa mahdollisesti peräisin kadonneesta Malaysia Airlinesin koneesta.

Ulkomaat
Poliisit seisovat siiven palan vierellä.
Poliiseja Reunionin saaren rannalta löytyneen koneen osan vierellä 29. heinäkuuta.Yannick Piton / AFP

Ranskalle kuuluvan Intian valtamerellä sijaitsevan Reunionin saaren rannalta löytyi keskiviikkona lentokoneen osa. Viranomaiset tutkivat nyt, onko se mahdollisesti peräisin viime vuoden maaliskuussa kadonneesta Malaysia Airlinesin koneesta.

Osa löydettiin St. Andren kylän rannalta. Viranomaisten mukaan on liian aikaista sanoa, onko se peräisin kadonneesta koneesta.

Kaksimetrinen osa on ilmeisesti peräisin lentokoneen siivestä. Ranskan ilmailuviranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan osan alkuperästä. Osa oli simpukankuorien peitossa, joten se on mahdollisesti ollut vedessä melko pitkään.

Erään ilmailuasiantuntijan mukaan ei voida sulkea pois mahdollisuutta, että osa olisi peräisin kadonneesta koneesta. Hänen mukaansa löytynyt koneen osa muistuttaa suuresti Boeing 777 -lentokoneen osaa. Kadonnut kone oli Boeing 777 -tyyppiä.

Asiantuntijan mukaan löytyneessä osassa ollut numerosarja auttaa osan alkuperän selvittämisessä ja hänen mukaansa sen pitäisi olla selvillä muutamassa päivässä.

Malaysia Airlinesin lento MH370 katosi Etelä-Kiinan merellä noustuaan Kuala Lumpurista Malesiasta kohti Pekingiä 8. maaliskuuta 2014. Koneessa oli 239 ihmistä.

Kone kääntyi pois reitiltään ja lensi kaikki viestijärjestelmät sammutettuina Intian valtamerelle.

Kadonneesta koneesta ei ole löydetty jälkeäkään. Tammikuussa Malesian viranomaiset totesivat, että kaikki koneessa olleet olivat todennäköisesti kuolleet.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset