Tutkijat uskovat Reunionista löydetyn lentokoneen osan tulleen kadonneesta malesialaiskoneesta

Uutistoimisto Reuters kertoo, että Reunionin saarelta löydetty lentokoneen pirstale on tunnistettu osaksi Boeing 777 -koneen siipeä.

Ulkomaat
Viranomaiset kantavat siiven palasta.
Poliisit kantoivat löydettyä lentokoneen palasta Reunionin saarella keskiviikkona.Yannick Piton / AFP

Yhdysvaltalaisen virkamiehen mukaan viranomaiset ovat melko varmoja siitä, että Reunionin saarelta Intian valtamereltä löydetty lentokoneen osa on peräisin kadonneesta Malaysia Airlinesin koneesta.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että lentokoneen pirstale on tunnistettu osaksi Boeing 777 -koneen siipeä.

Reunionin lähellä on kuitenkin tapahtunut useita lentokoneonnettomuuksia, ja paikallinen virkamies saarelta sanoi Reutersille, että johtopäätöksiä ei pitäisi tehdä liian nopeasti.

Malesia lähetti keskiviikkona ryhmän tutkijoita Reunionin saarelle.

– Toivomme, että pystymme vahvistamaan osan [alkuperän] mahdollisimman nopeasti, Malesian liikenneministeri Liow Tiong Lai sanoi vierailullaan New Yorkissa.

Lai oli New Yorkissa toisen malesialaiskoneen takia – YK:n turvallisuusneuvosto päätti tänään, että Ukrainassa alas ammutun koneen tapausta ei tuoda tuomioistuimen tutkittavaksi.

Malaysia Airlinesin lento MH370 katosi Etelä-Kiinan merellä maaliskuussa 2014. Koneessa oli 239 ihmistä, useimmat heistä kiinalaisia. Kone kääntyi pois reitiltään ja lensi kaikki viestijärjestelmät sammutettuina Intian valtamerelle.

Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Lähteet: Reuters