Nokian tulos ja liikevaihto paranivat selvästi

Toimitusjohtaja Rajeev Suri on osavuosikatsauksessa vaitonainen Here-karttapalvelun myynnistä. Yhtiön pörssikurssi on reilussa nousussa.

Kotimaa
Nokian pääkonttori Espoossa.
Nokian liikevaihto vuoden toisella neljänneksellä oli 3,2 miljardia euroa ja tulos 352 miljoonaa euroa.Mikko Stig / Lehtikuva

Verkkoyhtiö Nokian liikevaihto ja tulos kasvoivat merkittävästi vuoden toisella neljänneksellä. Huhti-kesäkuussa yhtiön liikevaihto oli 3,2 miljardia euroa ja tulos 352 miljoonaa euroa. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna Nokian liikevaihto lisääntyi 9 prosenttia ja tulos oli tuntuvasti parempi, koska huhti-kesäkuussa vuonna 2014 verkkoyhtiön tulos oli pakkasella.

Toimitusjohtaja Rajeev Suri on tyytyväinen Nokian tuloskehitykseen kevättalvella ja alkukesällä.

– Ohjelmistomyynti kasvoi merkittävästi, runkoverkkojen myynti kasvoi, uusien strategisten sopimusten vaikutus väheni, Global Services -segmentti saavutti yhden parhaista kvartaalituloksistaan kautta aikojen, ja kulut pysyivät hyvin kontrollissa, Suri toteaa.

Surin mukaan Nokia pyrkii alentamaan kuluja ja parantamaan tehokkuutta myös jatkossa, jotta yhtiö selviäisi koventuneessa markkinakilpailussa.

Joka yksikkö teki tulosta

Kaikilla Nokian eri liiketoimintayksiköillä kevät oli aurinkoinen, sillä sekä verkkopalveluista vastaava Nokia Networks, Here-karttapalvelut että Nokia Technologies -yksikkö tekivät hyvän tuloksen.

Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna Nokia Networksin liikevaihto parani huhti-kesäkuussa 6 prosenttia 2,7 miljardiin euroon ja liikevoitto (ei-IFRS) kasvoi 11 prosenttia 313 miljoonaan.

Heren liikevaihto lisääntyi 25 prosenttia ja oli 290 miljoonaa euroa. Karttayksikön liikevoitto (ei-IFRS) 27 miljoonaa oli selvästi parempi, kuin viime vuoden toisen neljänneksen nollatulos.

Nokia Technologies -yksikön liikevaihto taas kasvoi huhti-kesäkuussa 31 prosenttia viime vuoden vastaavaavaan ajankohtaan verrattuna. Yksikön liikevaihto oli nyt 193 miljoonaa euroa. Liikevoittoa (ei-IFRS) Nokia Technologies teki 112 miljoonaa, mikä on 17 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Pörssin avauduttua Nokian osake on ollut yli 8 prosentin nousussa.

Here-kaupat yhä kesken

Nokia neuvottelee parhaillaan karttayksikkönsä Heren myynnistä. Toimitusjohtaja Rajeev Suri ei kuitenkaan kommentoinut Here-kauppaa tarkemmin osavuosikatsauksen yhteydessä.

– Heren tulos oli jälleen hyvä, ja sekä myynti että kannattavuus kasvoivat. Strategisten vaihtoehtojen arviointi Here-liiketoiminnan osalta on edennyt pitkälle, ja haluan korostaa, että keskitymme siihen, mikä on eduksi Nokian osakkeenomistajille ja Herelle pitkällä aikavälillä, Suri sanoo.