Mimosa Jallow tavoittelee omien ennätysten rikkomista MM-kisoissa

Swimming Jyväskylän uimari Mimosa Jallow edustaa Suomea viikonloppuna alkavissa uinnin MM-kisoissa Kazanissa. Vesi on räväkän naisen vastakohta, rauhallinen ja tyyni.

urheilu
Mimosa Jallow.
Vesi on uimarille kuin ruumiinosa, kertoo Mimosa Jallow.

Swimming Jyväskylän uimari Mimosa Jallow edustaa Suomea viikonloppuna alkavissa uinnin MM-kisoissa Kazanissa. Jallow'n kisaurakka alkaa sunnuntaina naisten vapaauinnin viestillä. Jallow osallistuu kisoissa kolmeen viestikilpailuun, sekä henkilökohtaisista matkoista 50 ja 100 metrin selkäuintiin.

Uinnin MM-kisoilta hän odottaa etenkin omien ennätysten rikkomista.

– Totta kai noin kovissa kisoissa se ensimmäinen suoritus on tärkein. Haluaisin sen ensimmäisen suorituksen olevan kova, sitä kautta mahdollisesti sitten semifinaaliin, Jallow arvioi.

"Henkinen puoli on urheilussa isossa osassa"

Moni jännittää kilpailutilannetta paljon. Mimosa Jallow sen sijaan pyrkii lähtemään kilpailutilanteeseen ajatellen, että tämä on sitä, mitä hän haluaa tehdä – hauskuutta unohtamatta.

Hitautta tarvitsee rentoutumiseen ja siihen, että pystyy menemään kovaa silloin kun täytyy.

Mimosa Jallow

– Henkinen puoli on urheilussa isossa osassa. Joskus urheilija ajautuu sellaiseen tilanteeseen, ettei halua kilpailla tai alkaa pelkäämään suoritusta. Jos alkaapelätä ja menee aina siihen samaan tunnetilaan, voi urheilusta tulla epämukavaa ja syntyä huonoja suorituksia.

Nuorempana Jallow meni omien sanojensa mukaan kavereiden perässä ja kaiken piti olla aina hauskaa. Aikaa kului ilman, että hän edes mietti tarkkoja tavoitteita urheilijana. Nyt kun taso on noussut aina vain korkeammalle ovat myös paineet lisääntyneet.

– Olen kuitenkin sellainen ihminen, etten mieti sitä niin paljon. Moni saattaa asettaa tavoitteita ja suorituspaineita ulkopuolelta. Olen yrittänyt ajatella vain sitä, mitä itse haluan ja kuinka paljon minuun itseeni vaikuttaa, jos joskus menee huonosti.

"Vesi on tyyntä, se on vähän kuin minun toinen puoleni"

Jallow oppi uimaan 6-vuotiaana ja siirtyi pian sen jälkeen kilpailemaan. Paras vesi uida on Jallow'n mielestä 26–27-asteista, kuten uima- ja kilpa-altaissa yleensä. Se ei kangista tai rentoutua lihaksia liikaa.

– Pidän vedestä elementtinä, se on turvallinen paikka minulle, Jallow tuumaa.

Nopeusharjoituksia tehdään muuallakin kuin vedessä. Pikajuoksuharjoituksissa Jallow kertoo pärjäävänsä myös hyvin. Maalla hän ei kuitenkaan lähtisi kilpailemaan nopeudessa vaan vesi on hänen elementtinsä. Sen rauhallisuus on hänen oman persoonansa vastakohta.

– Hitautta tarvitsee rentoutumiseen ja siihen, että pystyy menemään kovaa silloin kun täytyy. Olen aina ollut räväkkä ja aika äänekäs. Kun pääsee uimaan vaikka vähän pidempiä treenejä, se on vain rauhoittavaa. Vesi on tyyntä, se on vähän kuin minun toinen puoleni.

Mimosa Jallow'n tapasi toimittaja Elina Kinos.