Ekaluokkalaisia on Lapissa tänä syksynä enemmän kuin vuosiin

Oppilaat palaavat pian koulun penkeille. Ensimmäisinä Lapin kunnista koulutyön aloittavat Tornion, Keminmaan ja Pelkosenniemen peruskoululaiset ja lukiolaiset. Tänä syksynä ekaluokkalaisa on eniten vuosiin.

Lapin lääni
Simon Ylikärpän koulu
Simon Ylikärpän kyläkoulussa on tänä lukuvuonna ollut 11 oppilasta.Minna Aula / Yle

Lapissa on ekaluokkalaisia tulevana lukukautena aiempia vuosia enemmän.

Peruskoulun ensimmäisen luokan aloittaa Lapissa Tilastokeskuksen vuoden 2014 lopun väestötietojen mukaan yhteensä 1 935 lasta. Ekaluokkalaisten määrä ylittää ensimmäisen kerran seitsemään lukuvuoteen 1 900 oppilaan rajan.

Oppilasmäärä jatkaa lievää nousuaan ainakin lukuvuoteen 2018–2019 asti.

Eniten oppilaita on Rovaniemen ja Kemi-Tornion kouluissa.

Ensimmäiset koulun penkille viikon päästä

Lapissa ensimmäisenä koulutyön aloittavat Tornion, Keminmaan ja Pelkosenniemen peruskoululaiset ja lukiolaiset. Koulun penkille palataan viikon päästä maanantaina eli 10. elokuuta.

Tiistaina 11. elokuuta koulu aloitetaan seitsemässä kunnassa, Simossa, Kemijärvellä, Savukoskella, Posiolla, Sodankylässä, Pellossa ja Enontekiöllä.

Keskiviikkona 12. elokuuta koulutyö käynnistyy Sallassa, Kemissä, Tervolassa, Rovaniemellä, Harjoittelukoulussa, Ylitorniolla, Kolarissa ja Kittilässä.

Keskiviikkoon asti saavat lomailla utsjokiset, ranualaiset ja muoniolaiset koululaiset.

Viimeisimpinä Lapissa koulutyön aloittavat Rovaniemen Steiner koululaiset 14. elokuuta ja Inarin koululaiset 17. elokuuta.

Viikon mittainen syysloma on Tervolan kouluja lukuun ottamatta kaikissa Lapin peruskouluissa ja lukioissa. Loma on joko viikolla 42 tai viikolla 43.

Viime lukuvuoden jälkeen kolme koulua on lakkautettu

Lukuvuoden 2015–2016 alussa Lapissa on yhteensä 109 peruskoulua. Viime lukuvuoden jälkeen on kolme koulua lakkautettu.

Torniossa lakkasi Vojakkalan koulu, Sodankylässä Lokan koulu ja Kemijärvellä Sepänmäen erityskoulu.

Neljässä Lapin kunnassa Muoniossa, Pelkosenniemellä, Posiolla ja Savukoskella on vain yksi peruskoulu, eli vuosiluokat 1-9.

Pelkät yläluokat sisältäviä peruskouluja on enää kuudessa Lapin kunnassa, yhteensä seitsemän koulua. Koko peruskoulun oppilasmäärä pysynee alkavana lukuvuonna Lapissa edellisen lukuvuoden lukemissa eli noin 17 000 oppilaassa.

Tiedot käyvät ilmi Lapin aluehallintoviraston tiedotteesta.