Palloiluhallit pullistelevat palloilijoita

Kesäsateet ovat ajaneet liikunnan ystävät sisäliikuntapaikkojen suojiin. Esimerkiksi liikuntakeskus Hutungissa Jyväskylässä tämä kesä on ollut vilkkain koko keskuksen historian aikana.

Teemu Manninen (Kirjailija)
Huhtaharkun koulun opettajat pelaavat sulkapalloa.
Alpertti Rieskjärvi / Yle

Jyväskylän Vaajakoskella Hutungin Liikuntakeskuksen vastaanotossa on riittänyt säpinää. Keilaus- ja muut palloiluvuorot ovat tehneet kauppansa.

– Tällaista toimintaa pyöritetään kesäisin pääsääntöisin tappiolla. Tämä kesä on täysin poikkeuksellinen, koskaan ei ole ollut näin paljon asiakkaita. Myynti on jopa kolminkertaistunut, kertoo liikuntajohtaja Jukka Poutiainen.

Jyväskylän alueelta myös Killerin liikuntakeskuksen johtaja Teemu Manninen vahvistaa, että kävijöitä on ollut paljon. Erityisesti yksittäisten kävijöiden määrä on on lisääntynyt.

– Meillä myydään paljon kausikortteja, joten asiakkaita käy joka tapauksessa kesäisin. Epävakainen sää näkyy kuitenkin niin, että kertamaksulla kävijöitä tulee runsaasti silloin, kun ulkona sataa. Nyt on ollut vilkkaampaa, Manninen kertoo.

Yrittäjiä hymyilyttää asiakkaiden määrän lisääntyminen.

– Onhan se mukavaa, että asiakkaita käy. Se kannustaa myös pitämään liikuntapaikkojen ovia auki, eikä esimerkiksi supistamaan aukioloaikoja, Manninen lisää.