Malesia kadonneen lentokoneen mahdollisesta löytymisestä: Malttakaa mielenne

Malesian viranomaisten mukaan on vielä ennenaikaista spekuloida, onko Intian valtamerellä sijaitsevan Réunionin saaren rannalta löydetty osa ratkaissut yli vuosi sitten mystisesti kadonneen koneen arvoituksen. Réunionin rannikolta on löytynyt myös vaurioitunut matkalaukku.

Ulkomaat
Viranomaiset kantavat siiven palasta.
Poliisit kantoivat löydettyä lentokoneen palasta Reunionin saarella keskiviikkona.Yannick Piton / AFP

Malesian viranomaiset kehottavat malttiin maaliskuussa 2014 kadonneen lentokoneen kohtaloa puitaessa. Asiantuntijat ovat alustavasti todenneet, että Intian valtamerellä sijaitsevan Réunionin saaren rannalta eilen keskiviikkona löydetty osa on todennäköisesti peräisin Boeing 777 -lentokoneen siivestä.

Malesian mukaan on kuitenkin vielä liian aikaista spekuloida, onko kyseinen kone juuri kadonnut Malaysia Airlinesin Boeing 777. Saarelle on matkustanut tutkijoita varmistamaan löydetyn osan alkuperän.

Paikallisten tiedotusvälineiden (siirryt toiseen palveluun) mukaan Réunionin rannikolta löytyi tänään torstaina pahasti vaurioitunut matkalaukku. Toistaiseksi ei ole varmuutta siitä, liittyykö löytö kadonneeseen koneeseen.

Malaysia Airlinesin lento MH370 katosi jäljettömiin maaliskuussa 2014 lähdettyään Malesian Kuala Lumpurista kohti Kiinan pääkaupunkia Pekingiä. Kone kääntyi tuntemattomasta syystä pois reitiltään ja lensi kaikki viestijärjestelmät sammutettuina Intian valtamerelle. Koneessa oli 239 ihmistä.

Lähteet: Reuters, AFP, AP