Poliisi vahvistaa rivejään ralliviikonloppua varten

Jyväskylän MM-rallit käynnistyvät tänään Harjun erikoiskokeella. Ralli tuo viikonlopun aikana kaupunkiin lähemmäs 100 000 vierasta ja poliisi on varautunut väkimäärään vahvistamalla rivejään.

Ralliradio
Poliisi puhalluttaa kuljettajaa
Yle

Ralliviikonloppu on poliisille yksi vuoden vilkkaimmista viikonlopuista. Vakavia rikkeitä on kuitenkin kirjattu viime vuosina vain vähän.

Kaikkia sakotetaan tasapuolisesti jos tarvetta ilmenee.

Nina Juurakko-Vesikko, ylikonstaapeli

– Yleisesti voisi sanoa, että rallit on viime vuosina ehkä hiukan siistiytyneet. Nythän on uutena tämä rokkifestivaali. Saa nähdä mitä se tähän Jyväskylän keskustaan vaikuttaa, toteaa ylikonstaapeli Nina Juurakko-Vesikko Sisä-Suomen poliisista.

– Toivottavasti turvallinen, vauhdikas ja hyvin käyttäytyvää kansaa täynnä oleva viikonloppu, tätä me tietenkin toivotaan.

Ensimmäiset ylinopeussakot jo kirjattu

Rallien aikana poliisi valvoo etenkin liikennettä ja puhalluttaa tehostetusti autoilijoita. Kaasujalka on syytä pitää kevyenä siirryttäessä pikataipaleelta toiselle.

– Varmaa on, että liikenteessä voi tulla näitä nopeuden ylityksiä eli kokeillaan vähän sitä omaa rallitaitoa, mutta onneksi nekin ovat vähenemään päin.

Ensimmäiset ylinopeussakot kirjoitettiin jo torstaina, kun ulkomaalainen rallikuski ajoi yleisellä tiellä huomattavaa ylinopeutta.

– Kaikkia sakotetaan tasapuolisesti jos tarvetta ilmenee, siinä ei kuljettaja tai tavallinen kesälomamatkailija eroa millään tavalla, sanoo Juurakko-Vesikko.

Poliisi valvoo liikennettä erityisesti niiden alueiden läheisyydessä, missä erikoiskokeita kulloinkin ajetaan. Poliisi ohjeistaa (siirryt toiseen palveluun) ottamaan mukaan ralliliikenteeseen malttia ja riittävästi aikaa.

Liikennejärjestelyjä ja löytötavaroita

Mies pysäyttää autoa.
Liikennejärjestelyt muuttuvat Jyväskylän keskustassa Harjun erikoiskokeen vuoksi. Matti Myller / Yle

MM-ralli vaikuttaa myös Jyväskylän liikennejärjestelyihin torstaipäivästä alkaen. Useille kaduille Harjun lähettyvillä on rajoitettu kulku ja asukkaille on varattu poikkeuksellisia pysäköintipaikkoja. Ralliyleisöä pyydetään pysäköimään Hippokselle.

Jyväskylän poliisipäivystys (siirryt toiseen palveluun) osoitteessa Urhonkatu 1 on poikkeuksellisesti auki viikonloppuna. Päivystys palvelee ralliviikonloppuna eli sekä lauantaina että sunnuntaina kello 9–15.

Jyväskylän löytötavaratoimisto, joka sijaitsee poliisipäivystyksen kanssa samassa osoitteessa, on auki ralliviikonlopun alla torstaina ja perjantaina 9–15. Kadonneita tavaroita voi tiedustella puhelimitse tai sähköpostilla (siirryt toiseen palveluun).

Ralliuutisia voi seurata verkosta myös Ralliradion sivuilta.

_Nina Juurakko-Vesikkoa haastatteli toimittaja Riikka Pennanen. _