Valmetin tilaukset vähenivät, mutta liikevaihto kasvoi

Yhtiön tulos kaksinkertaistui viime vuoden huhti-kesäkuusta.

talous
Valmetin logo.
Simo Pitkänen / Yle

Sellu- ja paperiteollisuudelle koneita rakentavan Valmetin saamien tilausten määrä supistui selvästi vuoden toisella neljänneksellä. Valmetin tilausten arvo laski huhti-kesäkuussa 781 miljoonaan euroon, mikä on lähes 24 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana.

Jos tilaukset hiipuivat, niin Valmetin liikevaihto sen sijaan parani. Paperit- ja Palvelut-liiketoimintalinjojen ansiosta Valmetin liikevaihto kasvoi 33 prosenttia 779 miljoonaan euroon vuoden 2014 huhti-kesäkuuhun verrattuna.

Valmetin tulos oli 21 miljoonalla eurolla – noin kaksi kertaa sen, mitä toisella neljänneksellä vuonna 2014.

– Valmetin kehitys vuoden 2015 toisella neljänneksellä oli vankkaa: liikevaihto kasvoi, kannattavuus parani ja EBITA-marginaali saavutti tavoitetasomme. Hyvä kehitys jatkui Palvelut-liiketoimintalinjalla, toimitusjohtaja Pasi Laine totesi osavuosikatsauksen yhteydessä.

Valmetin koko alkuvuoden tulosluvut olivat samansuuntaiset kuin toisella neljänneksellä. Tammi-kesäkuussa yhtiön tilaukset vähenivät viime vuoden reilusta 2 miljardista eurosta 1,36 miljardiin euroon. Samaan aikaan liikevaihto kasvoi 21 prosentilla 1,34 miljardiin.

Yhtiön alkuvuoden tulos oli 29 miljoonaa euroa, moninkertaisesti enemmän kuin vuotta aiemmin.