Englanninluokan oppilasvalinnoista tutkintapyyntö

Porin Cygnaeuksen koulun englanninkielisen luokan valintakriteereistä on tehty tutkintapyyntö poliiseille. Koulun pisteytyksessä englanninkieliset perheet ovat etusijalla.

Kotimaa
Cygnaeuksen koulu
Porin Cygnaeuksen koulun englanninkielisen luokan valintakriteereistä on nostettu tutkintapyyntö.Yle

Porin Cygnaeuksen koulun englanninkielisestä luokasta tehdyn tutkintapyynnön lisäksi Ulvilassa asuva suomenkielinen perhe on myös valittanut Turun hallinto-oikeudelle koulun kriteerien syrjivän suomalaislapsia.

Cygnaeuksen koulun rehtori Arto Suni vahvistaa, että luokka on aikoinaan perustettu alueella asuvia ulkomaisia perheitä varten.

Suomalainen pariskunta on suivaantunut siitä, ettei heidän suomenkielistä lastaan ole hyväksytty englanninkieliseen peruskoulupaikkaan.

Aina joku jää rannalle

Maakunnan ainoalle englanninkieliselle peruskoululuokalle eivät mahdu kaikki halukkaat. Vuosittain otetaan 17 uutta oppilasta. Ykkösluokalle on jonkin verran enemmän pyrkijöitä kuin sinne pystytään ottamaan.

– Koulun pisteytyksessä englanninkieliset perheet ovat etusijalla, vahvistaa Porin Cygnaeuksen koulun rehtori Arto Suni.

Aluehallintoviraston lakimies on aikoinaan hyväksynyt valintapisteytyksen. Sunin mukaan myös monissa muissa maamme englanninkielisissä luokissa on samantyyppinen käytössä samantyyppiset valintakriteerit.

Olkiluoto synnytti englanninkieliset luokat

Englanninkielinen luokka on perustettu aikoinaan toistakymmentä vuotta sitten silloin kun Olkiluoto 3:sta alettiin rakentaa.

– Karhukuntien sivistysjohtajat päättivät silloin, että maakuntaan tarvitaan englanninkielinen koulu, muistelee Suni.

Näin luokka syntyi Cygnaeus-koulun yhteyteen. Nyt koulussa on englanninkieliset luokat ensimmäisestä kuudenteen luokkaan asti. Viereisessä Suomalaisessa yhteislyseossa ovat luokat 7.-9.