1. yle.fi
  2. Uutiset

Aseettoman mustan miehen ampuneelle poliisille murhasyyte Yhdysvalloissa

Tapauksesta kuvatun videon mukaan asetta käyttäneellä poliisilla ei ollut perustetta ampumiselle. Tapahtumat Cincinnatissa alkoivat liikennerikkeestä.

Ulkomaat
Samuel Dubosen ystäväviä  Hamiltonin oikeustalon edustalla.
Samuel Dubosen ystävät kokoontuivat Hamiltonin oikeustalon edustalla keskiviikkona.Mark Lyons / EPA

Yhdysvalloissa on nostettu murhasyyte aseettoman mustan miehen ampunutta valkoihoista poliisia vastaan. Cincinnatin yliopiston alueella työskennellyt poliisi pysäytti runsas viikko sitten Samuel Dubosen kuljettaman auton, koska siitä puuttui rekisterikilpi.

Pysäytys johti siihen, että poliisi ampui Dubosen hengiltä. Heti tapahtuneen jälkeen poliisi väitti tunteneensa itsensä uhatuksi, mutta poliisin univormukameran kuvan perusteella tilanteessa ei ollut mitään uhkaavaa.

– Se oli järjetön ja typerä ampuminen, videon (siirryt toiseen palveluun) julkaissut yleinen syyttäjä Joseph T. Deters on todennut.

Poliisi on kiistänyt syyllistyneensä murhaan.

Yhdysvalloissa on sattunut viime kuukausina lukuisia tapauksia, joissa valkoisten poliisien mustiin kohdistamat kovat otteet ovat johtaneet kuolemaan. Tapaukset ovat kiristäneet entisestään poliisien ja mustien yhdysvaltalaisten välejä. Poliisien väkivaltaisuutta vastaan on osoitettu mieltä eri puolilla maata.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi