Poliisi vahvistaa: Oulun väkivaltaisuuksissa kyse vuosia jatkuneesta "pitseriamafian" välienselvittelystä

Oulussa on kahakoitu väkivaltaisesti kahtena iltana peräkkäin. Poliisin mukaan tapahtumat liittyvät toisiinsa ja kyse on vuosia jatkuneesta, ulkomaalaistaustaisten pitseriayrittäjien välienselvittelystä, joka on jostain syystä nyt kärjistynyt.

Kotimaa
Poliisi.
Risto Koskinen / Yle

Oulussa on tapeltu kahtena iltana peräkkäin, kun keskiviikkona Limingantullissa sattui joukkotappelu ja torstai-iltana puukotus Kaijonharjussa pitseriassa. Tapaukset liittyvät toisiinsa, vahvistaa rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Petri Savela Oulun poliisista.

– Kyseessä on pitkään jatkunut kauna, joka on jostain syystä eskaloitunut tähän hetkeen. Selvittelemme nyt näitä yksittäisiä tekoja, Savela sanoo.

Savela vahvistaa myös, että kyse on niin sanotun "pitseriamafian" vuosia Oulussa jatkuneesta kaunasta. Tapaukseen on liittynyt aiemmin talousrikosepäilyjä ja kiristämistä, kun ulkomaalaistaustainen pitseriasuku ei hyväksynyt lähialueelle tulevaa kilpailijaa.

Kaijonharjun tapauksesta on otettu kiinni kaksi miestä ja kuulustelut jatkuvat perjantaina.

Yksi epäilty on vielä tavoittamatta.

Pelko koston kierteestä olemassa

Poliisin pelkona on, että väkivallan kierre jatkuu.

– Toivottavasti tämä ei jatku, mutta pieni pelko koston kierteestä on. Hyvä puoli näissä on, että teot eivät kohdistu ulkopuolisiin, Savela puntaroi.

Sekä Limingantullin että Kaijonharjun kahakoissa on ollut samoja osallisia.