Video: F1-selostaja Matti Kyllönen muistelee uransa ikimuistoisimpia hetkiä: "Itkin siellä selostuskopissa"

Matti Kyllösen ääni kaikui olohuoneissa ympäri Suomen vuonna 1998, kun Mika Häkkinen voitti maailmanmestaruuden. Kyllönen jätti F1-selostukset taakseen vuonna 2009, mutta suunnitteleeko mestari nyt paluuta?

urheilu
Matti Kyllönen
Matti Kyllösen hehkutukset siivittivät lähetyksiä, kun Mika Häkkinen voitti peräti kaksi maailmanmestaruutta ja kun uusi tulokas Kimi Räikkönen ajoi itsensä F1-kilpailujen kärkikastiin. Kyllöstä haastattelee toimittaja Klaudia Käkelä.

Savitaipaleella nuoruutensa viettänyt selostajalegenda Matti Kyllönen selosti F1-kilpailuja 24 vuotta. Lähes jokainen suomalainen tunnistaa Kyllösen äänen ja lennokkaan puhetyylin, sillä hän oli läsnä suomalaisen formulahistorian huippuhetkissä vuosina 1985-2009.

Sitä olotilaa ei voi verrata oikein mihinkään, tietyllä tavalla tuli sellainen romahdus.

Matti Kyllönen

Kyllönen nostaa uransa kolmeksi ikimuistoisimmaksi hetkeksi molemmat Häkkisen maailmanmestaruudet sekä dramaattisen San Marinon kilpailun vuonna 1994. Tuolloin raju ulosajo johti huippukuski Ayrton Sennan kuolemaan.

Häkkisen ensimmäinen maailmanmestaruus vuonna 1998 on jäänyt elävästi Kyllösen mieleen. Kyllösen juontoparina oli oman F1-uransa jo päättänyt entinen kuljettaja Keke Rosberg.

– Se oli kauden viimeinen kilpailu ja Keke oli mukana. Lopulta kaikki natsasi kohdalleen. Keke oli liekeissä, keli oli hyvä, Schumi hyytyi matkalle ja Mika voitti maailmanmestaruuden. Sitä olotilaa ei voi verrata oikein mihinkään, tietyllä tavalla tuli sellainen romahdus. Itkin siellä selostuskopissa kun Keke lähti pois. Se oli mielettömän hieno tunnelma ja upea kisa, Kyllönen muistelee.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus