Talkootöiden perässä Haapavedeltä Kemiin – festareiden työmäärä yllätti

Kesäisin erilaiset yleisötapahtumat tarjoavat yleisölle rutkasti festarihumua, mutta samaan aikaan tapahtumien taustalla ahkeroi suuri joukko ihmisiä. Esimerkiksi Kemissä järjestävän Satama Open Air-festivaalin taustalla työskentelee viikon aikana lähes 200 talkoolaista. Myös haapavetiset Joonas ja Otto halusivat auttaa Kemissä.

Kotimaa
Talkoolaiset OttoVäyrynen (oik.) ja Joonas Partanen.
Risto Koskinen / Yle

Samaan aikaan kun yleisö nauttii kesätapahtumien ohjelmasta ja festarihumusta niin usein taustalla ahkeroi suuri määrä talkoolaisia ja muita festivaalin työntekijöitä.

Esimerkiksiksi viikonloppuna Kemissä järjestettävässä Satama Open Air -festivaalissa ahkeroi lähes 200 talkoolaista. Suurin osa talkoolaisista tulee erilaisten seurojen listoilta, mutta joukkoon mahtuu myös muita ahkeria apukäsiä.

Haapavetiset Joonas Partanen ja Otto Väyrynen halusivat kantaa korteen oman panoksensa ja saapuivat Kemiin talkoilemaan.

– Aluksi lähdimme vain Swamp Rockiin Hyrynsalmelle, mutta meille tuli siellä pyyntöä, että voisimmeko tulla tännekin. Tällä hetkellä ei ollut muutakaan tekemistä niin mukava käydä hyvässä porukassa kasailemassa vähän festivaaleja ja kuunnella siinä samalla artisteja, Otto Väyrynen kertoo.

Erilaisten tapahtumien työmäärä on yllättänyt kaksikon.

– Aukaisee tämä kyllä vähän silmiä festivaaleista kun yleensä on tullut vain oltua tuolla toisella puolella aitaa. Huomaa kuinka paljon tämä vaatii työtä loppujen lopuksi, Väyrynen sanoo.

"Joka paikkaan lähdetään kun käsketään"

Kaksikon mukaan talkootyö on myös erittäin monipuolista.

– Ollaan kasattu telttoja, pöytiä, lavaa sekä ajettu mönkijällä ja pyöräkuormaajalla tavaraa. Joka paikkaan lähdetään kun käsketään, Partanen hymyilee.

Kemissä festivaalin järjestäjä on tarjonnut kaksikolle majoituksen ja ruuat. Kaksikko tulisi mielellään toisenkin kerran talkoilemaan.

– Tosi hyvät fiilikset jäänyt kyllä, että voisi tulla kyllä useammankin kerran jos vain pyydetään, Partanen kertoo.