Ralliliikenne on sujunut hyvin – ruuhkaa tiedossa ainakin Jämsän liikenneympyrään

Ralliliikenne ei ole tehnyt maanteille vielä pahoja ruuhkia. Jyväskylän kaupunkialueen ulkopuolella liikennettä on ohjaamassa noin sata ihmistä.

Ralliradio
Kuskit saapuvat Harjun erikoiskokeelle.
Yle

Rallin liikennejärjestelyistä vastaavan Juha Elomaan mukaan perjantaiaamun sade vaikutti hieman autoletkojen muodostumiseen, mutta erikoiskokeille siirtyminen ja parkkeeraus on sujunut kaikkiaan hyvin.

Välttämättä ei kannata sitä varsinaista siirtymäreittiä kulkea, se tulee olemaan varmasti ruuhkainen.

Juha Elomaa

Ongelmien välttämiseksi yleisön kannattaa kuitenkin olla liikkeellä ajoissa ja Elomaan mukaan saapua viimeistään puoli tuntia ennen ensimmäistä kilpailijaa paikan päälle.

Elomaan arvioi, että perjantai-iltapäivän ruuhkaisin paikka on todennäköisesti Jämsän liikenneympyrä. Iltaa kohden ruuhka siirtyy Himokselle ja sieltä kohti Jyväskylää Harjun toista erikoiskoetta varten.

– Toivoisi, että Himokselta lähtijät hakisivat vaihtoehtoisia reittejä Jyväskylään siirtymiseen. Välttämättä ei kannata sitä varsinaista siirtymäreittiä kulkea, se tulee olemaan varmasti ruuhkainen, Elomaa arvioi.

Erityisesti 9-tiellä autoilevilta kaivataan malttia, koska maanteillä on yhtä aikaa sekä iltaa kohden kiihtyvää viikonloppuliikennettä että erikoiskokeelta toiselle siirtyviä rallikävijöitä.

Juha Elomaata haastatteli toimittaja Petra Thurén.