Tuomas Holopainen: Tänään Nightwishin näyttävin keikka koskaan – kohokohta joulukuussa

Yhtyeen kiertueputki jatkuu aina ensi vuoden lopulle saakka. Holopainen jännittää erityisesti Lontoon Wembleyn konserttia joulukuussa.

kulttuuri
Nightwishin Tuomas Holopainen (vas.) ja Emppu Vuorinen.
Risto Koskinen / Yle

Nightwishin keulamies Tuomas Holopainen odottaa innolla esiintymistä perjantaina Tampereen Ratinan stadionilla. Konsertti on lähes sama, mikä nähtiin Joensuun Laululavalla kesäkuun alussa. Se oli yhtyeen tähän mennessä suurin lavashow.

Holopaisen mukaan Tampereella paukkuja on lisätty vielä piirun verran lisää.

– Kyllä tämä on suurin produktio, mitä me koskaan omilla keikoilla on tehty. Tarkoitus on kuvata keikka useammalla kameralla ja jossain vaiheessa julkaista DVD:nä.

Kiertueella ensi vuoden lopulle

Tampereen konsertin jälkeen Nightwish huokaisee hieman ennen kuin suuntaa syyskuussa kiertueelle Etelä-Amerikkaan. Siellä bändi rundaa puolitoista kuukautta.

Loppuvuodesta on tiedossa Euroopan-kiertue, joka käynnistyy Espoon Barona-areenalta marraskuussa.

– Jouluksi tullaan kotiin ja uusivuosikin ollaan kotona. Sen jälkeen kiertue jatkuu Australiaan, Singaporeen ja Kiinaan. Ensi vuoden puolella luvassa on Yhdysvallat, kertoo Tuomas Holopainen.

Nightwish kiertää pitkälle tulevaisuuteen.

– Tarkoitus olisi mennä tuonne 2016 lokakuulle asti, Holopainen kertoo.

Wembley kihelmöi jo

Nightwishin Euroopan-kiertue päättyy joulukuussa Lontoon Wembleyn areenalle. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalaisbändi nähdään legendaarisen esiintymispaikan pääesiintyjänä.

– Kyllä se jo vähän kihelmöi. Sanalla Wembley on jo niin mystinen aura. Sinne kun pääsee soittamaan, niin onhan se tietynlainen kulminaatiopiste bändin uralle. Kyllä se on näistä tulevista keikoista se, jota odottaa kaikkein eniten.

Nightwish nähdään näillä näkymin marraskuun jälkeen esiintymässä Suomessa seuraavan kerran ensi kesänä. Holopaisen mukaan suunnitteilla on ainakin yksi festivaalikeikka.