Hyppää sisältöön

Hollolalaiselle antiikkiyritykselle jättiurakka Helsingin kaupunginteatterista

Antiikkiyritys Fasetti on laajentanut tilojaan Hollolassa ja uudelle verstaalle onkin tullut heti käyttöä. Yrityksen tähän mennessä suurin urakka on Helsingin kaupunginteatterin valaisimien entisöinti.

Kuva: Janne Ylönen

Helsingin kaupunginteatterin valaisimet kunnostetaan päijäthämäläisvoimin. Hollolassa toimiva antiikkiliike Fasetti on saanut hoitaakseen jättiurakan: yritys entisöi Helsingin kaupunginteatterin kaikki lähes 2000 valaisinta. Valaisimet ovat museoviraston suojelemia.

Fasetin työntekijät ovat kesän aikana purkaneet valaisimet Helsingin kaupunginteatterilta ja ne kunnostetaan Hollolassa.

– 18 kuukautta on varattu aikaa projektille. 2017 tammikuun lopussa näillä näkymin kohde valmistuu, kertoo Janne Ylönen Fasetista.

Fasetti on laajentanut tilojaan Hollolassa ja yritys tavoittelee liikevaihdon kasvua sekä entistä suurempia urakoita. Uutta väkeä ei vielä palkata, mutta siihenkin ehkä päädytään myöhemmin.

– Koko ajan käyn neuvotteluja julkitilaprojekteista. Olemme tavallaan kapasiteetin rajoilla. Joku isompi projekti jos saadaan, niin voi olla että pari henkeä tarvitaan lisää.

Entisöinnille on Suomessa kysyntää, uskoo Fasetin Janne Ylönen.

– Kyllä sille on tarvetta. Siihen on muutamakin syy. Meillä on Suomessa esimerkiksi paljon Alvar Aallon julkisia kohteita, joissa on Aallon suunnittelemia valaisimia ja kalusteita, joita ei nykyään onneksi myydä eikä missään tapauksessa viedä kaatopaikoille.

.
.