Kuopion ruoka-apu pulassa: Olisiko lahjoitus ratkaisu auto-ongelmaan?

Yleishyödylliselle yhteisölle voi lahjoittaa verovapaasti niin paljon omaisuutta kuin haluaa.

ruoka-apu
Kuopion ruoka-apu ry:n auto

Yksityishenkilö selvitti verottajalta, kuinka Kuopion ruoka-apu ry:tä voisi auttaa heidän auto-ongelmassaan.

Yle Savo kertoi aiemmin tänään, että Kuopion ruoka-avun pakettiauto on niin huonossa kunnossa, että se uhkaa lopettaa koko ruoka-aputoiminnan yhdistyksen tiloilla kaupungin keskustassa.

Henkilö kirjoitti Facebookissa varmistaneensa verottajalta, että lahjoittava taho voi antaa verottomasti yhteensä alle 4000€ arvosta rahaa tai tavaraa vastaanottavalle taholle kolmen vuoden aikana.

Tämä tieto koskee kuitenkin yksityishenkilölle tehtävää lahjoitusta. Verohallinnon (siirryt toiseen palveluun) mukaan yleishyödylliselle yhteisölle voi lahjoittaa niin paljon varoja verovapaasti kuin haluaa.

Vaikuttaa siltä, että Kuopion ruoka-apu ry on laskettavissa yleishyödylliseksi yhteisöksi. Patentti- ja rekisterihallitus ei kuitenkaan pystynyt perjantaina vahvistamaan tätä.

Yleishyödyllisenä yhdistystä pidetään, jos se toimii yksinomaan ja välittömästi yleiseksi hyväksi. Lisäksi sen toiminta ei saa kohdistua rajattuun henkilöpiiriin, eikä se saa tuottaa toimintaan osallistuville taloudellista etua esimerkiksi osinkoina.