1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Rocklegendaa lämmittelevä Heikki Silvennoinen: "Kyllähän se sketsihahmo on saanut alkunsa Scorpions-maailmasta"

Saksalainen Scorpions esiintyy perjantaina Haminassa ja lauantaina Pietarsaaressa osana 50-vuotisjuhlakiertuettaan. Lämmittelijänä toimiva Heikki Silvennoinen sanoo, ettei ota keikkailua enää liian vakavasti kuten nuorena, mutta esiintymiset tuntuvat kropassa enemmän.

Kotimaan uutiset
Näyttelijä, käsikirjoittaja Heikki Silvennoinen, Kummeli V
Jan Hynnä / Yle

Saksalainen rock-suuruus Scorpions esiintyy viikonloppuna Haminassa ja Pietarsaaressa. Urallaan lähes 100 miljoonaa levyä myynyt bändi saapuu Suomeen osana 50-vuotisjuhlakiertuettaan.

Jonne Aaronin lisäksi Scorpionsia lämmittelee perjantaina Haminassa Silvennoinen & Maijanen Band, jonka muodostavat konkarikaksikko Heikki Silvennoinen ja Pave Maijanen. Toisin kuin yleensä luullaan, ei Silvennoisen edustama blues ole vain vanhojen miesten musiikkia.

– Ikähaitari meidän keikoilla on 20–70-vuotiaat. On hyvin positiivista, että myös nuoria soittajia näkyy yhä enemmän blues- ja jazzpuolella, sanoo Heikki Silvennoinen.

– Pitkä kokemus näkyy myös raihnaisuutena. Kun tekee kolme keikkaa putkeen, niin se kyllä tuntuu sunnuntaina että on reissattu ympäri maata. Musiikillisesti se näkyy niin, että keikkailua ei ota enää niin kuolemanvakavasti kuin nuorena.

Mittavan musiikkiuransa lisäksi Silvennoinen on tullut tunnetuksi näyttelijänä Kummeli-huumoriryhmän kautta. Muusikoista koostuva Kummeli onkin usein nauranut rock-kliseille, eikä perjantain pääesiintyjäkään ole pilkalta säästynyt.

– Kyllähän hahmomme Gerhard Rihmakallo on saanut alkunsa Scorpions-maailmasta. En ole suoranaisesti mikään Scorpions-fani enkä sen musiikkityylin ystävä. Se on kuitenkin maailmanlaajuisesti suosittu bändi enkä aliarvioi heidän panostaan, muotoilee Heikki Silvennoinen.

Mitä luulet, onko laulaja Klaus Meine nähnyt Kummeli-sketsin, jossa hän käy parturissa?

– Tuskinpa Kummeli on Saksaan asti kantautunut. Meillä on kyllä monta sketsiä, jotka liittyvät saksalaisten toimintaan, mutta tuskin hän on sitä nähnyt.

Lue seuraavaksi