1. yle.fi
  2. Uutiset

Sampo Terho IMF:n Kreikka-kannasta: Ongelmallista

Suomen linja on ollut, että IMF:n on osallistuttava Kreikan tukiohjelmaan, jotta Suomikin osallistuisi.

politiikka
Sampo Terho
Sampo Terho Ylen A-studion vieraana maanantaina 13. heinäkuuta.Yle

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho pitää ongelmallisina tietoja, joiden mukaan Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ei osallistu Kreikan kolmanteen tukiohjelmaan, ennen kuin Kreikka ja sen velkojat ovat päässeet sopuun maan uudistuksista ja mahdollisesta velkahelpotuksesta.

– Jos tieto pitää paikkansa, tämä on ongelmallista, sillä Suomen pitkäaikainen linja on ollut, että IMF:n pitää osallistua tukiohjelmiin, jotta Suomi osallistuisi niihin, Terho huomauttaa.

Sama kanta on useilla EU-mailla. Suomi on vastustanut Kreikan velkojen leikkaamista.

– Toistaiseksi ei ole ehdotusta, johon ottaa kantaa, mutta kanta on lähtökohtaisesti kielteinen, muuttumaton, kunnes on jokin ehdotus, jota harkita, Terho kommentoi mahdollisia velkaleikkauksia tai aikataulumuutoksia perussuomalaisten kannalta.

Lyhytsanaisesti asiaa kommentoiva Terho kuvailee Suomella olevan edessä harkinnan paikan, jos IMF ei ole mukana tukiohjelmassa. Kreikka neuvottelee parhaillaan uudesta 86 miljardin euron lainaohjelmasta EU-komission, Euroopan keskuspankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston kanssa.

Lue seuraavaksi