Kuopiolaista pienpanimo-olutta yhä laajemmin tarjolle – Iso-Kallan Panimo tuplaa tuotantonsa

Laajennus on valmis loppuvuoden aikana. Ensi vuoden tuotantotavoite on 100 000 litraa olutta ja aikomuksena on saada tuotteita myyntiin entistä paremmin.

olut
Iso-Kallan Panimon työntekijä Petri Pietikäinen ja panimomestari Pasi Pelkonen kurkkaavat vierreastiaan.
Toni Pitkänen / Yle

Kuopiolainen Iso-Kallan Panimo kasvattaa tuotantokapasiteettiaan.

Pian kaksi vuotta toiminut pienpanimo hankkii automaattisen pullotuslinjaston ja isompia keittoastioita. Laajennus on valmis vuoden loppupuolella.

Panimon nykyinen vuosituotanto on noin 40 000 litraa olutta, ensi vuonna tavoitteena on 100 000 litraa. Kapasiteetin nosto mahdollistaa markkinoiden laajentamisen Suomessa.

– Tällä nykyisellä tuotantomäärällä emme ole pystyneet neuvottelemaan isompien tukkujen kanssa. Yksi tukkuliike on hoitanut meidän kauppavahvuisten oluiden jakelua. Nyt meidän on mahdollista neuvotella uusista väylistä, kertoo Iso-Kallan Panimon panimomestari Pasi Pelkonen.

Iso-Kallan Panimo työllistää vakituisesti kaksi ihmistä, lisäksi kolmatta määräaikaista työntekijää ollaan palkkaamassa lähiaikoina muun muassa markkinointitehtäviin.

Laajennuksesta huolimatta kuopiolaispanimo on yhä sangen pieni. Esimerkiksi mikkeliläisen Saimaan Juomatehtaan vuosikapasiteetti oli viime vuonna noin 700 000 litraa.