Hollande ja Cameron lupasivat tiivistää yhteistyötään Calais’n kriisissä

Ranskan presidentti ja Britannian pääministeri keskustelivat maita yhdistävän kanaalitunnelin siirtolaiskriisistä perjantai-iltana.

Ulkomaat
Siirtolaiset kävelevät radan vieressä Ranskassa.
Siirtolaiset pyrkivät kohti Englannin kanaalin ali kulkevan junan terminaalia Ranskan Frethunissa tiistaina. Philippe Huguen / AFP

Ranskan presidentti Francois Hollande ja Britannian pääministeri David Cameron lupaavat tiivistää yhteistyötään Calais’n siirtolaiskriisin ratkaisemiseksi. Päämiehet ovat keskustelleet kriisistä puhelimitse perjantai-iltana.

Cameron lupasi Britannian lähettävän Ranskan puolelle muun muassa turva-aitoja ja koiraryhmiä. Downing Streetin lausunnon mukaan Cameron ja Hollande sopivat, että Kanaalitunnelin turvallisuutta lisäävistä toimivista päätetään lähipäivinä. Pääministeri Cameron varoitti, että Calais'n kriisi saattaa jatkua läpi koko kesän.

Ranskan ja Britannian hallitukset lupasivat aiemmin tällä viikolla tehostaa turvatoimia kanaalitunnelin suulla. Ranska lähetti paikalle 120 uutta poliisia. keskiviikkona tehostaa turvatoimia kanaalitunnelin suulla Pohjois-Ranskassa.

Tuhannet etupäässä Afrikasta ja Lähi-idästä lähteneet siirtolaiset ovat yrittäneet päästä Ranskan puolelta Calais'ta kanaalitunnelin kautta Britanniaan. Turvatoimien tehostamisen seurauksena yrittäjien määrä on vähentynyt jonkin verran tällä viikolla. Ainakin kymmenen ihmistä on kuollut öisissä rynnäköissä kesän aikana.

Lähteet: BBC, AFP, Yle