Clinton julkaisi verotietojaan – ansaitsi miehensä kanssa 139 miljoonaa dollaria kahdeksassa vuodessa

Suurin osa Hillary ja Bill Clintonien tuloista on ppuheista, joita he ovat pitäneet yrityksissä ja eturyhmille.

Ulkomaat

Yhdysvaltain demokraattipuolueen presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Hillary Clinton ja hänen aviomiehensä, entinen presidentti Bill Clinton ansaitsivat yhteensä 139 miljoonaa dollaria eli noin 127 miljoonaa euroa vuosina 2007–2014. Hillary Clinton julkaisi pariskunnan liittovaltion verotiedot perjantaina.

Clintonit maksoivat tuloistaan lähes 44 miljoonaa dollaria liittovaltion veroja. Se tarkoittaa, että he ovat maksaneet tuloistaan keskimäärin 31,6 prosenttia veroja. Lisäksi he ovat lahjoittaneet hyväntekeväisyyteen lähes 15 miljoonaa dollaria.

Suurin osa Clintonien tuloista on puheista, joita he ovat pitäneet yrityksissä ja eturyhmille. Hillary Clinton on veloittanut puheistaan vähintään 225 000 dollaria kappaleelta. Bill Clintonin puheiden hinnat vaihtelivat 125 000 dollarista 750 000 dollariin.

– Olemme päässeet pitkälle niistä ajoista, kun koputin ovelta ovelle saadakseni lahjoituksia Children´s Defence Fundille ja ansaitsin 16 450 dollaria nuorena oikeustieteen professorina Arkansasissa, ja olemme sen velkaa Amerikan tarjoamille mahdollisuuksille, Hillary Clinton kirjoitti lausunnossa.

Hillary Clintonia pidetään vahvimpana ehdokkaana demokraattien presidenttiehdokkaaksi. Yksi kampanjan teemoista on tuloerojen vähentäminen, ja siksi Clintonien valtava henkilökohtainen omaisuus on noussut kampanjakysymykseksi.

Clinton haluaa kiristää varakkaimpien amerikkalaista verotusta. Hänen mukaansa liittovaltion verotusjärjestelmä on täynnä porsaanreikiä, joita varakkaimmat yksityishenkilöt ja yritykset voivat käyttää hyväkseen välttääkseen maksamasta oikeudenmukaista osaansa.

Lähteet: AP, Reuters