1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Brittimedia: Osama bin Ladenin perheenjäseniä kuoli lento-onnettomuudessa Britanniassa

Saudi-Arabian Britannian-suurlähettiläs on esittänyt surunvalittelunsa edesmenneen Mohammed bin Ladenin pojille ja sukulaisille Twitterissä.

Pelastusviranomaiset tutkivat autohuutokaupan parkkipaikkaa, jonne pienkone putosi perjantaina. Kuva: Daniel Leal-Olivas / EPA

Terroristijohtaja Osama bin Ladenin perheenjäseniä on kuollut lento-onnettomuudessa Hampshiressä Etelä-Englannissa eilen perjantaina, brittimedia kertoo. Yksityiskoneen lentäjä ja kolme matkustajaa kuolivat, kun kone putosi autohuutokaupan pihalle ja leimahti tuleen Blackbushen lentoaseman lähellä. Kone oli rekisteröity Saudi-Arabiaan.

Saudi-Arabian Britannian-suurlähettiläs on esittänyt surunvalittelunsa edesmenneen Mohammed bin Ladenin pojille ja sukulaisille Twitterissä. Hän ei kertonut viestissä, ketkä bin Ladenin perheestä olivat koneessa. Mohammed bin Laden oli Osama bin Ladenin isä.

Saudi-Arabian mediassa esiintyneiden tietojen mukaan kuolleiden joukossa olisivat Osama bin Ladenin äitipuoli ja sisar, sanomalehti The Telegraph kertoo (siirryt toiseen palveluun). Myös kolmannen matkustajan uskotaan olevan perheenjäsen.

Kone oli matkalla Milanosta Blackbushen lentoasemalle Hampshiressä. Kukaan ei kuollut maassa, kun kone putosi, mutta useita autohuutokaupan pihalle pysäköityjä autoja tuhoutui.

Osama bin Laden oli terroristijärjestö al-Qaidan johtaja. Hänen uskotaan suunnitelleen syyskuun 11. päivän terroristi-iskut New Yorkin World Trade Centerin kaksoistorneihin ja Pentagoniin vuonna 2001. Yhdysvaltain erikoisjoukot ampuivat bin Ladenin Pakistanissa vuonna 2011.