Tiikerit ja leijonat vaelsivat Manhattanilla – tarkoituksena lisätä tietoisuutta uhanalaisista eläimistä

Pilvenpiirtäjä Empire State Buildingin seinälle heijastettiin kuvia 160 uhanalaisesta eläinlajista.

Ulkomaat
Uhanalaisten eläinten kuvia heijastettuna Empire State Buildingin seinään.
Empire State Buildingin seinälle lauantaina heijastetun kuvashow'n tarkoitus oli lisätä tietoisuutta uhanalaisista eläimistä.Justin Lane / EPA

Empire State Buildingin seinällä vaelsivat lauantai-iltana lumileopardit, leijonat ja tiikerit. New Yorkin Manhattanin maamerkkeihin kuuluvan pilvenpiirtäjän seinä toimi kuvashow´n näyttämönä. Sen tarkoituksena oli lisätä tietoisuutta uhanalaisista eläimistä.

– Olemme menettämässä yli puolet planeettamme lajeista vuosisadan loppuun mennessä, projektin isä, elokuvaohjaaja Louie Psihoyos sanoi televisiokanava NBC:lle (siirryt toiseen palveluun).

Psihoyosin projektin käytössä oli 33 kerrosta Empire State Buildingin eteläisestä seinämästä. Seinälle heijastettiin 160 uhanalaisen eläinlajin kuvia linnuista paholaisrauskuun.

Joukossa oli myös Zimbabwessa ammuttu Cecil-leijona. Amerikkalaisen hammaslääkärin epäillään houkutelleen sen ulos luonnonsuojelualueelta ja ampuneen sen jousella.

– Jäljellä on enää 3 500 leijonaurosta. Asepiirit pitävät leijonat pääsemästä uhanalaisten lajien listalle, mutta ne ovat uhanalaisia, Psihoyos sanoi.

Kuvat näkyivät jopa 20 korttelin päähän. Projektilla mainostettiin Discovery Channelin uutta dokumenttielokuvaa Racing Extinction.

Lähteet: AP