Kadonneen malesialaiskoneen osien etsintää halutaan laajentaa Réunionilla

Saarelta löytyi aiemmin tällä viikolla siiven osa, joka on tunnistettu Boeing 777 -koneen osaksi. Brittiläiset uutiskanavat kertovat, että saarelta olisi löytynyt esine, joka voisi olla lentokoneen ovi.

Ulkomaat
Viranomaiset kantavat siiven palasta.
Poliisit kantoivat löydettyä lentokoneen palasta Reunionin saarella keskiviikkona.Yannick Piton / AFP

Malesia haluaa laajentaa kadonneen malesialaiskoneen etsintöjä Intian valtameressä sijaitsevan Réunionin saaren ympäristössä, maan liikenneministeri kertoo uutistoimisto Reutersin mukaan.

Saarelta löytyi tällä viikolla siiven osa, joka on tunnistettu Boeing 777 -koneeseen kuuluvaksi. Asian ovat vahvistaneet sekä Ranskan, Malesian ja Yhdysvaltain viranomaiset että Boeing-yhtiö.

Malesia kehottaa alueen viranomaisia valppauteen mahdollisten uusien koneenosien löytymiseksi, uutistoimisto AFP kertoo. Liikenneministeri Liow Tong Lain mukaan Malesian ilmailuviranomaiset ovat olleet yhteydessä useisiin ilmailuviranomaisiin Réunionin lähistöllä.

Brittikanavat: Saarelta saattoi löytyä lentokoneen ovi

Tutkimuksia lähellä oleva lähde kertoo uutistoimisto AFP:lle, että saarelta on löytynyt useita metallisia kappaleita. Ne on luovutettu poliisille, joskin lähteen mukaan ei ole viitteitä siitä, että ne olisivat lentokoneesta.

Brittiläiset uutiskanavat Sky News ja yleisradioyhtiö BBC kertoivat aiemmin sunnuntaina, että Réunionilta olisi löytynyt esine, joka voisi olla lentokoneen ovi. Esine oli huuhtoutunut rannalle St Dennisin kaupungin eteläpuolella. BBC:n mukaan siinä on vieraskielistä kirjoitusta ja mahdollisesti jonkinlaista kuvitusta.

Myös uutistoimisto AFP kertoo, että eräs mies luovutti sunnuntaina poliisille 70 senttimetrin pituisen esineen arvellen sen olevan koneen oven osa.

BBC:n ja Sky Newsin mukaan esine löytyi eri paikasta kuin siiven osa, joka on kuljetettu Ranskaan tutkittavaksi. Ranskassa yritetään selvittää, onko osa peräisin 1,5 vuotta sitten kadonneesta malesialaiskoneesta. Minkään muun Boeing 777 -koneen ei tiedetä syöksyneen maahan löytöalueella.

Malaysia Airlinesin lento MH370 katosi Etelä-Kiinan merellä maaliskuussa 2014. Koneessa oli 239 ihmistä, useimmat heistä kiinalaisia.

Lähteet: Reuters, AFP, Yle Uutiset