1. yle.fi
  2. Uutiset

Soini: En hyväksy väkivaltaa missään muodossa

Myös perussuomalaisten Olli Immonen on muistuttanut torjuvansa väkivallan.

Kotimaan uutiset
Timo Soini.
Timo Soini.Anni Reenpää / Lehtikuva

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini tyrmää väkivallan käytön kategorisesti.

"En hyväksy väkivaltaa missään muodossa. Pidän ihmiselämää Pyhänä. Kohdusta hautaan. Väkivaltaa pitää vastustaa aina ja joka tilanteessa. Oikealta, vasemmalta , keskeltä, ylhäältä tai alhaalta tulevaa", hän kirjoittaa blogitekstissään (siirryt toiseen palveluun).

Soini ei kerro tarkemmin, mikä kirjoituksen pontimena on ollut.

Lauantaina Jyväskylässä kansallissosialistisen Suomen Vastarintaliikkeen mielenosoitus muuttui mellakoinniksi, jonka yhteydessä pahoinpideltiin kolme ihmistä.

Aiemmin perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen kirjoitti kohun nostatattaneessa Facebook-päivityksessään "Taistelemme loppuun asti kotimaamme ja yhden aidon Suomen kansakunnan puolesta."

Soini viittaa myös Helsingin Sanomien sunnuntaiseen kolumniin (siirryt toiseen palveluun), jossa muisteltiin Soinin vaalikampanjointia vuonna 1997. Tuolloin hän oli lehden mukaan todennut, että "kyllä mä tiedän, että ulkomaalaisvastaisuudella saisi ääniä, mutta mä en voi lähteä tällaisen vihan välikappaleeksi".

Immos-kohuun liittyen Ylen haastattelemat maahanmuuttajajärjestöjen edustajat ovat toivoneet, että Soini kertoisi selvästi mielipiteensä rasismiin.

Blogissaan Soini toteaa olevansa lomalla perjantaihin asti, jolloin alkaa perussuomalaisten puoluekokous.

Myös Immonen torjuu väkivallan

Jyväskylän mellakan jälkeen Olli Immonen toisti Facebook-sivuillaan (siirryt toiseen palveluun), ettei hyväksy väkivaltaa missään muodossa.

Lauantai-illalla kirjoitetussa Facebook-päivityksessään Immonen vakuuttaa, että "Suomen parlamentin jäsenenä taistelen tavoitteideni puolesta aina ja vain poliittisin keinoin, demokraattista tietä. Haluan kannustaa myös kaikkia muita yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneita toimimaan samoin".

Aiemmin hän torjui väkivallan jo keskiviikkona omasta kirjoituksestaan noussutta kohua käsitelleessä Suomen Uutisten haastattelussa.

Lue seuraavaksi