Malesialaisviranomainen: Réunionilla tehty uusi löytö ei ole lentokoneen osa

Aiemmin löydetyn siivenpalasen tutkimuksia johtava viranomainen sanoo, että sunnuntaina havaittu esine ei ole lentokoneen ovi eikä sillä ole mitään tekemistä kadonneen malesialaiskoneen kanssa.

Ulkomaat
Poliisit tutkivat ja valokuvaavat rannalta löytyneitä metalliosia Réunionin saarella.
Poliisit tutkivat ja valokuvaavat rannalta löytyneitä metalliosia Réunionin saarella 2. elokuuta.Richard Bouhet / AFP

Malesialaisen ilmailuviranomaisen mukaan sunnuntaina Réunionin saarelta löydetty kappale ei ole lentokoneen osa vaan keittiötikkaat.

Malesian ilmailuviraston pääjohtaja Azharuddin Abdul Rahman sanoi uutistoimisto AP:lle, että St Denisin kaupungin läheltä löydetyllä esineellä ei ole mitään tekemistä kadonneen malesialaiskoneen etsintöjen kanssa.

Rahman johtaa Ranskassa aiemmin Réunionilta löydetyn lentokoneen siivenkappaleen tutkimuksia.

– Joka puolella mediassa kerrotaan, että se (uusi löytö) oli oven osa. Mutta tarkistin ilmailuvirastolta ja ihmisiltä paikan päällä Réunionilla, ja se oli vain keittiötikkaat, Rahman sanoi.

Brittiläiset uutiskanavat Sky News ja yleisradioyhtiö BBC kertoivat aiemmin sunnuntaina, että Réunionilta olisi löytynyt esine, joka voisi olla lentokoneen ovi. BBC:n mukaan siinä oli vieraskielistä kirjoitusta ja mahdollisesti jonkinlaista kuvitusta.

Intian valtameressä sijaitsevan Réunionin saaren rannalta löydettiin tällä viikolla lentokoneen siiven osa, jonka on tunnistettu olevan peräisin Boeing 777 -koneesta. Se on viety Ranskaan, missä tutkijat yrittävät selvittää, kuuluiko siipi maaliskuussa 2014 kadonneeseen Malaysia Airlinesin koneeseen.

Etelä-Kiinan merellä kadonneessa koneessa oli 239 ihmistä, useimmat heistä kiinalaisia.

Lähteet: AP, AFP