Pietarissa pidätettiin useita homoaktivisteja ja revittiin julisteita

Homojen oikeuksien puolustajat yrittivät pitää yhden hengen mielenosoituksen Pietarin Palatsiaukiolla, kun he eivät olleet saaneet lupaa suureen mielenosoituksen.

Poliisi on pidättänyt Pietarissa aktivisteja, jotka yrittivät osoittaa mieltä homojen oikeuksien puolesta.

Aktivistit eivät olleet saaneet lupaa suurelle mielenosoitukselle, joten he yrittivät pitää yhden hengen mielenosoituksen Palatsiaukiolla Eremitaasin taidemuseon lähellä. Sellaiseen ei tarvita lupaa, mutta poliisi esti mielenosoitusyritykset.

Homojen oikeuksia puolustavan ryhmän johtaja Juri Gavrikov pidätettiin kotinsa lähistöllä, kun hän oli lähdössä aukiolle. Häntä syytettiin lievästä huliganismista, kertoo radioasema Ekho Moskvy.

Myöhemmin muut aktivistit yrittivät pitää omia mielenilmauksiaan aukiolla, mutta poliisi vei heidät pois.

Ekho Moskvyn mukaan poliisi otti kiinni miehen ja naisen, kun nämä olivat paljastamassa sateenkaarilippua. Uutistoimisto AP kertoo, että laskuvarjojoukkojen veteraanit repivät useiden aktivistien julisteita. Poliisi vei aktivistit pois.

Laskuvarjojoukkojen jäseniä on ollut sunnuntaina koolla useissa venäläiskaupungeissa juhlistamassa laskuvarjojoukkojen päivää.

Venäjällä on voimassa laki, joka kieltää muita kuin perinteisten sukupuolisuhteita koskevan "propagandan" välittämisen alaikäisille.