Yli sata ihmistä kuollut Intian monsuunisateissa

Pahiten on kärsinyt Länsi-Bengalin osavaltio, jossa yli 200 000 ihmistä on joutunut hakeutumaan pakolaisleireille tulvien tieltä.

Ulkomaat
Riksakuskit suojautuvat vesisateelta Intian Amritsarissa.
Riksakuskit suojautuivat monsuunin aiheuttamalta vesisateelta Intian Amritsarissa kesäkuussa.Raminder Pal Singh / EPA

Monsuunin aiheuttamat rankkasateet ovat tappaneet yli sata ihmistä viikon aikana Intiassa. Lisäksi kymmenettuhannet ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa ja hakemaan turvaa valtion pakolaisleireiltä, Intian sisäministeriö ilmoitti sunnuntaina.

Pahiten sateista on kärsinyt Länsi-Bengalin osavaltio, jonne on muun muassa iskenyt pyörremyrsky. Ainakin 48 ihmistä on kuollut Länsi-Bengalissa ja lähes 215 000 kyläläistä on paennut tulvia leireille.

Yli 200 lääkintäryhmää on saapunut alueelle yli sadalla veneellä. Viranomaisten mukaan ryhmät ovat jakaneet tähän mennessä yli 400 000 juomavesipussia estääkseen sairauksien leviämisen likaisen veden välityksellä.

Läntisessä Rajasthanin osavaltiossa ainakin 28 ihmistä on kuollut rankkasateiden aiheuttamissa tuhoissa. Lauantaina maanvyöry vei mukana ainakin 20 ihmistä maan koillisosassa sijaitsevassa Manipurin osavaltiossa.

Intian vuosittainen monsuunikausi kestää kesäkuusta syyskuun loppuun.

Lähteet: AP