Kalevan kisat ja Porispere vetivät katsomot täyteen Porissa

Samaan aikaan järjestetyt Kalevan kisat ja Porispere-rokkifestivaali saivat Porissa tuhansittain väkeä liikkeelle huolimatta viikonlopun vaihtelevasta säästä. Kalevan kisat keräsi katsomoon yli 20 000 ihmistä ja Porispere ylitti Kirvatsin Jytän avittamana myös maagisen 20 000 katsojan rajan.

Kotimaa
Kalevan kisat Porissa 2015.
Tapio Pukkila / Yle

Porin Kalevan kisat ylsi yleisömenestyskeen. Sunnuntaina keihäsfinaalia oli seuraamassa Porin stadionilla lähes 10 000 katsojaa. Kokonaisuudessaan kisat keräsivät neljänä päivänä yhteensä yli 20 000 katsojaa.

Kilpailujen johtoryhmän puheenjohtaja Harri Aalto sanoo, että Kalevan kisoissa ylitettiin selkeästi yleisö- ja taloustavoitteet.

– Koko kisaorganisaatio on tehnyt erinomaista työtä ja suurin kiitos onnistuneista kisoista menee sitoutuneelle talkooväelle. Ilman tällaista vapaaehtoisvoimaa taloudellinen menestys ei olisi ollut mahdollinen.

Kisojen järjestelyistä vastasivat Porin Yleisurheilu, Nakkilan Vire ja Noormarkun Nopsa.

Ensi kesänä yleisurheilun Suomen mestaruuksista kipaillaan Oulussa.

Porispere keräsi ennätysyleisön

Viisivuotisjuhlaansa viettänyt Porispere-rokkifestivaali onnistui yli odotusten. Kolmipäiväinen festari keräsi vaihtelevasta säästä huolimatta ennätysyleisönsä: 17 000 ihmistä. Sunnuntain mm. Robinin tähdittämä perhepäivä myytiin loppuun ja Kirjurinluotoon saapui 7 500 ihmistä.

Kun mukaan lasketaan Porispere-organisaation keskiviikkona järjestämä Kirvatsin Jytä -tapahtuma, Lokki-lavan ympäristössä viihtyi menneellä viikolla yli 20 000 ihmistä.

– Kun Porisperea aikoinaan perustettiin, asetin tavoitteeksi, että jonain päivänä rikotaan maaginen 20 000 hengen raja. Tavoitteeseen päästiin ennakoitua aiemmin, toki Kirvatsin Jytän avittamana, mutta ei tässä voi olla muuta kuin vilpittömän tyytyväinen ja kiitollinen meidän yleisölle sekä tekijöille, summaa promoottori Harri Vilkuna tapahtuman tiedotteessa.