Ambulanssin konetilasta löytyi salamatkustaja – Mistä Mara-katti hyppäsi kyytiin?

Ylivieskassa ambulanssista löytyi viikonloppuna pieni kissanpentu, joka on ilmeisesti tullut salamatkustajana kyytiin Ylivieskan tai Sievin alueelta Pohjois-Pohjanmaalla. Pelastuslaitokselle ei ole selvinnyt, kuka kaipaa Mara-kattia.

Kotimaa
Ambulanssista löytynyt kissa.
Tommi Mällinen

Kun Jokilaaksojen pelastuslaitoksen ambulanssi saapui Ylivieskaan varhain viime lauantaiaamuna, sen konehuoneesta kuului outo ääni. Kun pelti avattiin, konetilasta löytyi pikkuruinen vaalea kissanpentu. Se oli niin pieni, että myöhemmin löytöeläinkodista arveltiin, että eläin oli hädin tuskin luovutusikäinen.

– Jostain pihasta kai se oli hypännyt kyytiin, sanoo kenttäjohtaja Tommi Mällinen.

Mällinen sai kenttäjohtajana kissa-asian hoitaakseen.

– Sanottiin aamuraportin yhteydessä, että olisi yksi kissa, jolle pitäisi etsiä koti.

Kissa saattoi hypätä kyytiin keikalta

Pelastuslaitokselta soitettiin paikkaan, jossa edellinen tehtävä oli ollut. Sieltä kerrottiin, että heille ei ole kissaa, mutta lähistöllä sellainen taitaa olla.

Mällinen tuumi, että hän voisi soittaa läpi koko tien ja kysyä, olisiko joltakulta kissa kateissa. Ongelma kuitenkin oli, että hänelle ei voitu puhelintiedustelusta luovuttaa alueen asukkaiden puhelinnumeroita.

Sanottiin aamuraportin yhteydessä, että olisi yksi kissa, jolle pitäisi etsiä koti.

Tommi Mällinen

– Sitten piti ruveta somettamaaan.

Mällinen kuulutti kissan omistajaa Facebookissa. Maanantai-aamuna ilmoitusta oli jaettu lähes parituhatta kertaa mutta omistajaa ei ollut löytynyt.

Mara-katti raapii

Kissa oli hieman villi tapaus, Mällinen kuvailee.

– Kun se pääsi työhuoneessani irti, se heti hakeutui koloihin. Kun sen otti pahvilaatikosta, piti laittaa suojahanskat.

Kissan sukupuolesta ei ole tietoa. Mällinen kertoo, että kissa on kuitenkin saanut pelastuslaitokselta nimen: Mauri-kissa.

– Pelastuslaitoksen kesken Mara-katti. Maurejahan kutsutaan Maroiksi.

Onko kissa peräisin Seinäjoen Lidliltä?

Pelastuslaitos on vienyt kissan kiireettömänä kuljetuksena jatkohoitoon Ylivieskan lemmikkieläinhoitolaan, jossa eläin aiotaan muun muassa siruttaa.

Mällinen kertoo, että kissasta on tullut yhteydenottoja. Eräällä yhteyttä ottaneella oli myös teoria siitä, mistä kissa on peräisin: joku oli kuullut Radio Novalta kissasta Seinäjoen Lidlin pihalla.

– Että olisiko se sama kissa. Mutta ei meidän ambulanssimme ole käynyt Seinäjoella asti.

Moni on myös ilmoittanut, että voisi tarvittaessa adoptoida kissan. Mällinen sanoo, että kissaa voi nyt kysellä Ylivieskan lemmikkieläinhoitolasta.