1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Mitkä ovat yhteiskuntasopimuksen seuraavat askelmerkit? – Katso pääministerin tiedotustilaisuus suorana

Hallitus on saanut valmiiksi ehdotuksensa yhteiskuntasopimusprosessin jatkosta. Ehdotus on esitelty työmarkkinajärjestöille tänään maanantaina.

Kotimaan uutiset

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoo yhteiskuntasopimusneuvotteluiden jatkosta tänään maanantaina pidettävässä tiedotustilaisuudessa.

Hallitus on saanut valmiiksi ehdotuksensa yhteiskuntasopimusprosessin jatkosta. Ehdotus on esitelty työmarkkinajärjestöille pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa aamukymmeneltä alkaneessa kokouksessa.

Tilaisuuteen osallistuvat EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder ja Kunnallisen työmarkkinalaitoksen (KT) työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

Mukana kokouksessa ovat pääministerin lisäksi myös valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.), työministeri Jari Lindström (ps.) ja entinen valtakunnansovittelija Juhani Salonius (siirryt toiseen palveluun).

Kokouksen jälkeen pääministeri pitää tiedotustilaisuuden, jonka on määrä alkaa noin kello 11.30. Yle välittää tiedotustilaisuuden suorana verkossa. Lähetys alkaa kello 11.25 ja sitä voi seurata täältä.

Hallitus on ilmoittanut, että jos yhteiskuntasopimusta ei synny, edessä ovat 1,5 miljardin euron lisäsäästöt. Lisäksi mittavat veronkevennykset jäävät tekemättä.

Ensimmäinen yritys yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseksi epäonnistui toukokuussa.

Lue seuraavaksi