Katsojat eivät hylänneet kesäteattereita surkeasta kesäsäästä huolimatta

Moni eteläkarjalainen kesäteatteri on yltänyt lähelle yleisötavoitettaan viileästä ja sateisesta säästä huolimatta. Parikkalassa kausi oli jopa huomattavasti viime vuosia parempi.

kesäteatterit
Kesäteatteri Lappeenranta Albatrossi ja Heiskanen. Albatrossi ja Heiskanen-näytelmän tarina lähtee liikkeelle Junnu Vainion alteregon Kalervo Kaihomielen syntymäpäiväjuhlista.
Yle

Kolea sää ei karkoittanut kesäteatterien katsojia tällä kaudella. Moni eteläkarjalainen kesäteatteri on yltänyt tavoitteeseensa epäsuostuisista säistä huolimatta.

Imatran Kruununpuiston kesäteatterin Suklaasydän jäi vain 112 katsojan päähän yleisötavoitteestaan.

– Tavoitteemme oli 9 000 katsojaa ja ilmat huomioon ottaen tämä noin 8 900 katsojaa oli hyvä tulos. Vielä pari viikkoa sitten pelkäsin pahinta, mutta viimeisinä viikkoina kirittiin hyvin ja nyt olen oikein tyytyväinen. Harmittaa vain se, että meidän juttu sai niin paljon kehuja ja suitsutusta, että jos olisi ollut hienot ilmat, niin olisi kepeästi varmaankin menty yli 10 000 katsojan rajan, kertoo Teatteri Imatran teatterijohtaja Timo Rissanen.

Lopputulokseen täytyy kyllä olla todella tyytyväinen.

Birgitta Putkonen

Parikkalassa teatteri Parikanpäreitä viileä ja sateinen sää ei häirinnyt senkään vertaa. Katsojia on ollut huomattavsti enemmän kuin monena aikasempana vuotena. Miehen tuoksu -näytelmän viimeinen esitys on tulevana torstaina ja päättyvä kausi on ollut kesäteatterille suurmenestys, sillä kauden keskiarvo on 200 katsojaa per esitys.

Lappeenrannan linnoituksen kesäteatterin Albatrossi ja Heiskanen veti myös hyvin yleisöä, sillä 10 000 katsojan tavoitteesta jäätiin vain 158 katsojan päähän.

– Yleisöä oli noin 340 henkilöä per esitys, eli kelit eivät haitanneet lipunmyyntiä juuri lainkaan. Alussa kyllä jännitti, kun ennakkolippuja ei juuri varattu. Lopputulokseen täytyy kyllä olla todella tyytyväinen, kertoo linnoituksen kesäteatterin tuottaja Birgitta Putkonen.