Asiaa torilta! -tapahtuma kerää kiinnostavat paneelikeskustelut Laukontorille

Tammerkoski-laivan kannelta voi torstaina seurata lastenohjelmaa sekä kiinnostavia paneelikeskusteluja. Yleisö on tervetullut seuraamaan avointa tilaisuutta katetusta katsomosta Tampereen Laukontorilta. Tapahtuma on nähtävissä myös Yle Areenassa.

kulttuuri
Asiaa torilta -logo
Asiaa torilta -tapahtuma järjestetään Laukontorilla torstaina 6.8.2015 klo 13-18.30. Yle

Tampereen Laukontorilla järjestetään torstaina Asiaa torilta -paneelikeskustelu. Tampereen kaupunki järjestää tapahtuman Ylen lisäksi yhteistyössä Aamulehden, Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat SATU ry:n ja Tampereen Teatterikesän kanssa. Tapahtuman juontaa Salla Paajanen.

Paneelikeskustelujen ensimmäisenä aiheena on taiteen käyttö, tehtävät ja rahoitus. Toisessa keskustelussa pohditaan digitalisaation tuomia mahdollisuuksia ja uhkia.

Tapahtuman käynnistää lapsille suunnattu, musiikillinen show, jonka tähtinä ovat Pikku Kakkosesta tutut poliisit Maltti ja Valtti.

Paneelikeskustelut järjestetään Tammerkoski-laivan kannella. Yleisöllä on mahdollisuus seurata tapahtumaa ja keskusteluja Laukontorin katetusta katsomosta. Ohjelmaa on mahdollista seurata myös Yle Areenasta.

Tapahtuman ohjelma ja nettilähetysten kellonajat

13 - 13.45 Pikku kakkonen esittää: Maltti ja Valtti live-show!

Tuttujen poliisihahmojen musiikillinen live-show lapsille ja lapsenmielisille.

*15 - 16.30 Hoivataide tulee, tositaide menee? *

Aamulehden ja Tampereen Teatterikesän yhdessä järjestämässä paneelikeskustelussa pohditaan, mihin taidetta tarvitaan ja mihin taidetta saa käyttää. Vieritetäänkö sosiaali- ja terveystoimen perustetehtäviä nyt taiteelle?

Aamulehden teatteritoimittaja Anne Välinoron ja uutispäällikkö Markus Määttäsen vetämässä tilaisuudessa taiteen uusista tehtävistä keskustelevat mm. näyttelijä Pekka Heikkinen, teatterintekijä ja opiskelija Meri-Maija Näykki, taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija Arttu Haapalainen, Teatteri Vanha Jukon taiteellinen johtaja Jussi Sorjanen, Suomen Kulttuurirahaston asiamies Juhana Lassila sekä Suomen Kansallisoopperan pääjohtaja Päivi Kärkkäinen.

17 - 18.30 Digitaalisuus - Suomen suuri pelastaja?

Ylen, Aamulehden ja Media ja Message -konferenssin yhteinen paneelikeskustelu digitalisaation mukanaan tuomista mahdollisuuksista ja uhista.

Salla Paajasen (Yle) ja Jorma Pokkisen (Aamulehti) vetämässä keskustelussa mukana ovat twitter-aktiivi ja mediayrittäjä Lotta Backlund, sisällöntuottaja ja vloggaaja Toni Nummela, Töttöröö Networkin luova johtaja ja osakas Kaitsu Walfrid Rinkinen, digitaalisen liiketoiminnan asiantuntija Minna Nissinen ja sosiaalineuvos Arja Ojala.

Tilaisuuden päätteeksi jaetaan järjestyksessään 15. Formaatti-Finlandia palkinto (20.000 €) parhaalle suomalaiselle TV-ohjelmaformaatille. Voittajan on valinnut ja palkinnon jakaa Dvor Levy Israel Format Fundista.

Musiikillista väliaikaohjelmaa tarjoaa Leningrad Dixieland Jazz Band suoraan Pietarista.