1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. media

Ministeriö asetti työryhmän pohtimaan mediamarkkinoita

Ylen asemaa pohditaan parlamentaarisessa työryhmässä, joka aloittaa ensi vuoden alussa.

Kuva: Anssi Leppänen / Yle

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on asettanut työryhmän pohtimaan kotimaisten mediamarkkinoiden toimintaedellytyksiä, markkinoiden esteitä ja kilpailuasetelmia.

Yritys- ja media-alan vaikuttajista koostuvan työryhmän puheenjohtaja on professori Anssi Vanjoki Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta.

Muita jäseniä ovat kirjailija ja kolumnisti Kalle Isokallio, toimitusjohtaja Mikael Jungner ja vapaa toimittaja Reetta Meriläinen.

Työryhmän tehtävänä on kartoittaa Suomen mediatoimialan tilanne.

Mediayrityksille on asetettu lukuisia velvoitteita ja rajoituksia, jotka liittyvät esimerkiksi tekstitykseen, mainoksiin, toimilupiin ja tekijänoikeuksiin. Työryhmä selvittää, mikä vaikutus sääntelyllä on alan kilpailuasetelmiin ja yritysten toimintaedellytyksiin.

Lisäksi ryhmä arvioi, miten ulkomaisen median kilpailu, julkinen palvelu sekä digitaalisen ja perinteisen median erilainen verokohtelu vaikuttavat mediamarkkinoihin.

Ryhmän on määrä saada työnsä valmiiksi vuoden 2015 lopussa.

Ministeri Berner korostaa, että vahva ja taloudellisesti hyvinvoiva media on kaikkien etu.  Hänen mukaansa myös Ylen asemaa on syytä arvioida muutosta vasten.

Ylen julkisen palvelun tehtävää ja rahoitusta pohditaankin syksyllä asetettavassa erillisessä parlamentaarisessa työryhmässä. Se aloittaa työnsä ensi vuoden alussa.