1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Autojen rekisteröinnit hyppäsivät heinäkuussa

Koko EU-alueellä henkilöautoja rekisteröitiin vuoden ensimmäisellä puoliskolla selvästi enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Kotimaan uutiset
Rekisterikilpi
Yle

Heinäkuussa rekisteröitiin kaikkiaan 8 721 uutta henkilöautoa, tiedottaa Autoalan keskusliitto. Rekisteröintien määrä lisääntyi 8,8 prosenttia viime vuoden heinäkuusta.

Autoalan keskusliiton mukaan kevään ja alkukesän aikana henkilöautojen kauppaa hidasti epätietoisuus tulevasta autoveron alennuksesta. Paine on kuitenkin helpottanut sen jälkeen, kun hallitus päätti kesäkuussa alentaa autoveroa hallituskauden aikana 200 miljoonalla eurolla. Samaan aikaan on määrä kiristää auton käyttämisestä vuosittain perittävää ajoneuvoveroa noin 100 miljoonalla eurolla.

Yhteensä tammi-heinäkuussa on ensirekisteröity 65 810 henkilöautoa, mikä on kaksi prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Pakettiautoja sen sijaan ensirekisteröitiin 7,5 prosenttia enemmän kuin tammi-heinäkuussa vuosi sitten, yhteensä 6 574 kappaletta. Kuorma-autoja on ensirekisteröity 203, mikä on 19,4 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

EU-maissa henkilöautojen ensirekisteröinnit lisääntyivät selvästi tammi-kesäkuussa. Euroopan autonvalmistajien yhdistyksen ACEA:n mukaan rekisteröintien määrä kasvoi 8,2 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Henkilöautojen rekisteröintejä tehtiin kaikkiaan 7 169 984. Rekisteröintien määrä laski Suomen lisäksi Itävallassa, Virossa ja Luxemburgissa. Espanjassa taas rekisteröinnit yleistyivät peräti 22 prosenttia vuoden 2014 tammi-kesäkuusta.

Lue seuraavaksi