1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tieliikenteen terminaalitoiminta

Keminmaan rahtiterminaali säilyy

Posti on päättänyt säilyttää Keminmaan rahtiterminaalin. Keminmaa säästyy vakituisen henkilöstön irtisanomisilta. Koko maassa irtisanotaan kymmenen henkilöä. Keminmaalle keskitetään rahtiterminaalin Kemi-Tornio -alueen jakelutoimintoja.

Kuva: Anssi Leppänen / Yle

Posti on päättänyt säilyttää Keminmaan rahtiterminaalinsa. Rahtiterminaaliverkostoon liittyvät yt-neuvottelut ovat päättyneet ja yhtiö irtisanoo koko maasta kymmenen vakituista työntekijää. Keminmaan terminaaliin ei kohdistu vakituisen henkilöstön irtisanomisia.

– Meillä oli sillä alueella muutamia vapaaehtoisia lähtijöitä, joilla vähennys saatiin hoidettua, kertoo jakelujohtaja Anu Punola.

Neuvottelut koskivat kaikkiaan kuutta terminaalia, joista posti lopettaa Forssan ja Savonlinnan terminaalit.

Toimintoja keskitetään Keminmaalle

Keminmaan terminaaliin yhtiö aikoo keskittää jakelutoimintoja. Toimintojen keskittäminen ei kuitenkaan lisää työvoiman tarvetta Keminmaalla, koska rahtimäärät ovat laskussa.

– Täytyy toivoa, että kansantalous ja sitä kautta myös rahti ja postivolyymit lähtisivät nousuun. Sitä kautta voisimme luoda uusia työpaikkoja. Ihan lähiaikoina se ei oikeastaan ole näköpiirissä missään päin Suomea, Punola sanoo.

Punolan mukaan Keminmaa päätettiin säilyttää koska se on hyvä tila ja se sijaitsee liikenteellisesti hyvällä paikalla.

Määräaikaisten kohtalo ratkeaa myöhemmin

Keminmaassa muutokset tulevat voimaan aikaisintaan joulukuussa. Tässä vaiheessa ei tiedetä esimerkiksi alueen noin 20 määräaikaisen kohtalosta.

– Uskoisin, että voimme tarjota työtä ainakin osalle määraikaisista. Varmuudella asiaa ei voi vielä sanoa. Se tarkastelu tehdään syksyn kuluessa.

Punolan mukaan Keminmaan rahtiterminaalia koskevat yt-neuvottelut ja muutokset eivät ole liittyneet miillään lailla postin päätökseen sulkea Kemin ja Tornion myyntipisteet.