Sivulliset estäneet kaksi raiskausta Oulussa – Poliisi kaipaa heidän havaintojaan

Oulussa on tapahtunut perättäisinä viikonloppuina kaksi raiskauksen yritystä. Oulun poliisi selvittää tapauksia ja kaipaa etenkin apuun tulleiden sivullisten tietoja.

Oulu

Oulussa on tapahtunut perättäisinä viikonloppuina kaksi raiskauksen yritystä, jotka jäivät yrityksiksi sivullisten tultua väliin.

Viime viikonloppuna sunnuntai-aamuyöllä noin kello 04.20 Kajaanintiellä kävellyt nainen kaadettiin maahan ja kolme miestä yritti riisua hänet. Nainen tappeli vastaan ja pääsi pakenemaan tilanteesta kahden sivullisen miehen tultua apuun.

Poliisin välittämät tekijöiden tuntomerkit ovat: kolme tummaihoista miestä, noin 170-175 cm pitkiä, yhdellä lyhyt irokeesikampaus, kahdella muulla joko kalju tai aivan lyhyeksi leikatut hiukset. Irokeesihiuksisella miehellä oli päällä valkoinen huppari ja yhdellä toisista miehistä nahkatakki.

Edeltävänä viikonloppuna lauantaina aamuyöllä noin kello 04.00 pyörällä liikkunut nainen puolestaan kaadettiin maahan Iskontielle johtavassa Pohjantien alikulussa. Itsekin pyörällä liikkunut hyökkääjä pahoinpiteli naista ja yritti riisua hänet. Hän kuitenkin pakeni Koskelan tai keskustan suuntaan kun paikalle tuli sivullisia. Poliisi kertoo hyökkääjän tuntomerkeiksi: tummaihoinen mies, jolla on lähes mustat hiukset ja vartalolla runsaasti tummaa karvoitusta. Hän liikkui liikkui miesten pyörällä, josta kuului kitisevä ääni.

Oulun poliisi etsii tekijöitä ja selvittää, onko tapauksilla jotain yhteyttä toisiinsa.

Poliisi kiittelee väliin tulleiden sivullisten toimintaa ja kaipaa etenkin heidän tietojaan tapahtuneesta ja tekijöistä. Uhreja auttaneet ja kaikki muut tapauksista tietävät voivat olla poliisiin yhteydessä numerossa 0295 416 194.