Perussuomalaiset peruu toritapahtumansa – pelkäävät häirintää

Perussuomalaisten työmiehen Matti Putkosen mukaan toritapahtuma perutaan, koska puolue haluaa varmistaa, ettei ensi viikonlopun puoluekokousta häiritä.

Kotimaa
Perussuomalaisten auto.
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Perussuomalaiset peruu ensi viikonlopun puoluekokouksen yhteyteen suunnitellun toritapahtuman. Puolue haluaa näin varmistaa, että puoluekokousta ei häiritä.

Turussa järjestettävä puoluekokous on puolueen 20-vuotisjuhlakokous. Puolueen työmiehen Matti Putkosen lähettämässä tiedotteessa kerrotaan, että tilaisuudessa on tarkoitus juhlistaa puolueen menestyksekästä taivalta ja käsitellä ajankohtaisia asioita sekä linjata tulevaisuutta.

– Meidän menestyksemme on joillekin liian kova pala purtavaksi. Tämä aiheuttaa lieveilmiöitä. Rähinöintiäkin, tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteen mukaan kansanedustaja Olli Immosen (ps.) Facebook-kirjoituksen aiheuttaman kohun jälkeen perussuomalaisia kohtaan masinoidut vihapuheet ovat saavuttaneet "nopeasti käsittämättömät mittasuhteet".

Supo käy läpi puoluekokousten turvallisuusuhat

Suojelupoliisin mukaan perussuomalaisten kanssa on käyty ennen puoluekokousta läpi tapahtuman turvallisuuteen vaikuttavia asioita. Supon viestintäpäällikön Jyri Rantalan mukaan mahdollisia uhkia ja riskejä käydään läpi järjestäjien ja paikallisten viranomaisten kanssa aina ennen isoja tapahtumia, joihin myös puolueiden puoluekokoukset lukeutuvat.

Rantala ei kuitenkaan osaa sanoa tarkemmin, miksi perussuomalaiset on päättänyt peruuttaa toritapahtuman.

Turkuun suunnitteilla Meillä on unelma -mielenosoitus

Perussuomalaisten toritapahtuma oli määrä järjestää lauantaina aamupäivällä Turun kauppatorilla. Samana päivänä neljän jälkeen iltapäivällä kauppatorille on suunnitteilla rasismin vastainen Meillä on unelma -mielenosoitus. Samantyyppisiä mielenosoituksia monikulttuurisuuden puolesta on järjestetty Immosen aiheuttaman kohun jälkeen Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

– Paikka olisi ollut sama, mutta tilaisuudet eivät olisi osittainkaan menneet päällekkäin, koska tietojeni mukaan perussuomalaisten puhetilaisuus torilla olisi ollut aamupäivällä ja tämä mielenosoitus on ilmoitettu pidettäväksi iltapäivällä kello 16 alkaen, sanoo ylikomisario Timo Malinen Lounais-Suomen poliisista.

Turun poliisin tiedossa ei ole muita viikonlopuksi suunnitteilla olevia mielenosoituksia.